Το Audi Q6 e-tron βγαίνει στο φως!


Το πρωτότυπο Audi Q6 e-tron βρίσκεται στη Σουηδία για χειμερινές δοκιμές και έχουμε μία πρώτη εικόνα για την εμφάνιση του.  

  • PHOTOS: CARPIX
  • 3/12/2021

Ένα μεγάλο μέρος της βιομηχανίας δοκιμών έχει πλέον μετακινηθεί στη Βόρεια Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα τη Σουηδία για τη χειμερινή περίοδο δοκιμών.

Το ίδιο έκανε και το πρωτότυπο Audi Q6 e-tron και έχουμε να σας παρουσιάσουμε τις πιο πρόσφατες κατασκοπευτικές φωτογραφίες από τις δοκιμές του ηλεκτρικού SUV της Audi.

Όπως ήδη γνωρίζουμε, το Audi Q6 e-tron θα μοιραστεί την τεχνική βάση του, την πλατφόρμα PPE, με την επερχόμενη ηλεκτρική έκδοση της Porsche Macan, που έχουν εξελίξει από κοινού οι δύο γερμανικές εταιρείες και τα δύο μοντέλα έχουν προγραμματιστεί να κάνουν το ντεμπούτο τους το 2022.

Το Audi Q6 e-tron θα κατασκευάζεται στην αμιγώς ηλεκτρική γραμμή συναρμολόγησης στο Ingolstadt, η οποία αυτή τη στιγμή υπόκειται σε πλήρη ανακαίνιση για να μπορεί να υποστηρίξει τα ηλεκτρικά μοντέλα των Γερμανών. Είναι πολύ πιθανό δε, το 2023 να ακολουθήσει μια έκδοση Sportback.

Μέχρι το 2025, η Audi σχεδιάζει να προσφέρει πάνω από 20 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στην αγορά, καθώς και ταχεία επέκταση της γκάμας των plug-in υβριδικών της, με περισσότερο από το 50% των μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης να είναι PHEV.