Το B-SUV της Fiat πάτησε χιόνι!


Το μικρό μυστηριώδες crossover που βρέθηκε να κάνει δοκιμές στο χιονισμένο τοπίο δεν είναι παρά το μικρό crossover που ετοιμάζεται από την Stellantis και θα φέρει τα σήματα της Fiat. Τι γνωρίζουμε έως τώρα. 

  • PHOTOS: CARPIX
  • 27/1/2022

Ένα μικρό μυστηριώδες crossover εντόπισαν οι κατάσκοποι μας να κάνει δοκιμές στα χιόνια. Αυτό που βρέθηκε στο χιονισμένο τοπίο δεν ήταν άλλο από ένα μικρό crossover που ετοιμάζεται από την Stellantis και θα φέρει τα σήματα της Fiat.

Το πρωτότυπο που πιάστηκε επ’ αυτοφόρω φαίνεται να έχει τα στοιχεία, όπως τα φώτα μπροστά και πίσω από το Opel Mokka. Καθόλου τυχαίο, αφού πιθανότατα αυτό θα είναι ένα crossover βασισμένο στην πλατφόρμα CMP της Stellantis για λογαριασμό της Fiat που οι φήμες λένε ότι θα μπορούσε να επαναφέρει το θρυλικό όνομα UNO. Βασικά πρόκειται για μια έκδοση με το λογότυπο της ιταλικής εταιρείας των Opel Mokka και DS3.

Με την αυξανόμενη μόδα και το εμπορικό ενδιαφέρον για τα crossover, το όνομα Fiat UNO θα ήταν το ιδανικό για το μοντέλο που θα κληθεί να φέρει τις μεγαλύτερες πωλήσεις της Fiat τα επόμενα χρόνια.

Όπως λένε οι μέχρι τώρα πληροφορίες, το ιταλικό μοντέλο θα κατασκευάζεται στην μονάδα του Tuchy στην Πολωνία, δεδομένου του χαμηλότερου εργατικού κόστους εκεί και οι επιλογές κινητήρα θα μπορούσαν κάλλιστα να προέρχονται από τα συγγενικά Opel Mokka και DS3.

Το επίσημο ντεμπούτο του crossover της Fiat δεν αναμένεται πριν το 2023.