Το «μυστικό» που κρύβει η Audi με το καμουφλαρισμένο RS3 (photos)


Πρώτη εμφάνιση για το RS3 facelift, σε μια περίοδο που κανείς δεν περιμένει την ανανέωση του μοντέλου των 400 PS.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 12/10/2022

Ένα καμουφλαρισμένο Audi RS3 εθεάθη να κυκλοφορεί πριν από λίγες μέρες και είναι ίσως η πρώτη φορά που ένα πρωτότυπο δημιουργεί τόσα ερωτηματικά.

Το τρέχον Audi RS3 παρουσιάστηκε το 2021 και κυκλοφόρησε ως μοντέλο του 2022. Δεδομένου ότι είναι τόσο καινούριο, είναι περίεργο να βλέπουμε την εταιρεία να αναπτύσσει κάτι που φαίνεται να είναι μια έκδοση facelift.

Μπορούμε όμως ξεκάθαρα να δούμε αλλαγές σε σύγκριση με το τρέχον RS3 όπως η μάσκα με το ελαφρά διαφοροποιημένο σχήμα, η μετακίνηση των κάθετων εισαγωγών αέρα στις εξωτερικές άκρες αλλά και ο τροποποιημένος μπροστινός προφυλακτήρας. Επίσης, το σήμα της Audi έχει ανέβει πιο πάνω και πλέον είναι πιο κοντά στο καπό.

Το καμουφλάζ καλύπτει την πλειοψηφία των τμημάτων του αμαξώματος που θα μπορούσαν να έχουν τροποποιηθεί, ωστόσο οι εμπρός θόλοι δείχνουν να έχουν περισσότερες «γωνίες».

Δυστυχώς δεν υπήρξε η δυνατότητα για καλύτερες φωτογραφίες στο πίσω μέρος, αλλά ακόμα και έτσι είναι φανερό ότι ο πίσω διαχύτης μοιάζει ελαφρώς διαφορετικός, ενώ παραμένουν οι δύο απολήξεις της εξάτμισης σε οβάλ σχήμα. Επιπλέον, το «βαρύ» καμουφλάζ στον πίσω προφυλακτήρα, μας κάνει να υποθέτουμε ότι υπάρχουν αλλαγές και εκεί.

Δεν αποκλείεται η Audi να δοκιμάζει κάποια συγκεκριμένα πράγματα χρησιμοποιώντας «απλά» το αμάξωμα του RS3. Ακόμα και η sedan έκδοση του Α3 κυκλοφόρησε πριν από περίπου 2 χρόνια, άρα και πάλι είναι αρκετά νωρίς για αλλαγές.

Βέβαια, επειδή είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε το συγκεκριμένο mule, αναμένεται να περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος μέχρι τα αποκαλυπτήρια.

Το τρέχον τετρακίνητο RS3 χρησιμοποιεί τον υπερτροφοδοτούμενο 5κύλινδρο κινητήρα 2,5 L που αποδίδει 400 PS και 500 Nm. Συνοδεύεται από αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων και χρειάζεται 3,8 sec. για τα 0-100 km/h, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 290 km/h.