Το νέο Mazda 2 θα είναι ένα... copy paste Toyota Yaris;


Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το νέο Mazda 2 που αναμένεται μέσα στο 2022 θα βασίζεται στο επιτυχημένο μοντέλο της Toyota και θα είναι υβριδικό!

  • ΦΩΤ.: CARPIX
  • 5/10/2021

Με την εμφάνιση αυτών των κατασκοπευτικών φωτογραφιών, οι φήμες πως το νέο Mazda 2 είναι στην ουσία ένα Toyota Yaris με άλλο σήμα φαίνεται να έχουν βάση.

Εδώ και καιρό υπάρχουν μερικές πληροφορίες που λένε ότι η Mazda θέλει να χρησιμοποιήσει τις συνεργασίες της με άλλους κατασκευαστές για να βελτιώσει και να μεγαλώσει τη γκάμα της. Αυτό περιλαμβάνει ένα μοντέλο που θα βασίζεται στο Yaris και το υβριδικό του σύστημα και θα έρθει στην Ευρώπη μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Και ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνει αυτό είναι φυσικά να πατήσει πάνω στο Yaris όπως στις φωτογραφίες που βλέπουμε εδώ. Όλα τα σήματα της Toyota αφαιρούνται ή καλύπτονται, αλλά στο πίσω μέρος μπορούμε να δούμε το λογότυπο της Mazda κάτω από τη μαύρη ταινία.

Η Mazda θα χρειαστεί πραγματικά να έχει στη γκάμα της ένα μικρό hatchback με υβριδική τεχνολογία για να επιτύχει τους στόχους εκπομπών CO2 της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μάρκα και το υβριδικό Mazda 2 με βάση το Yaris θα ήταν ιδανικό για αυτό.

Αυτό θα διευκόλυνε επίσης την κατασκευή του νέου Mazda 2 παράλληλα με το Toyota Yaris στο εργοστάσιο της Toyota στη βόρεια Γαλλία.

Το νέο Mazda 2 είναι πιθανό να αποκαλυφθεί το 2022 και σχεδιαστικά θα μπορούμε να περιμένουμε μία μετεξέλιξη του τρέχοντος Mazda 2.