Το νέο Mitsubishi L200 έρχεται το 2024!


Η επόμενη γενιά του Mitsubishi L200 εξελίσσεται ήδη από την ιαπωνική φίρμα και εντοπίστηκε στο στάδιο δοκιμών στον Αρκτικό κύκλο. Τι γνωρίζουμε έως τώρα. 

  • PHOTOS: CARPIX
  • 3/2/2022

Η τρέχουσα γενιά του ιαπωνικού pick-up αποκαλύφθηκε το 2015 και αφού έλαβε ένα ολοκληρωμένο facelift το 2018, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ξεκίνησε πλέον την εξέλιξη του διαδόχου της. To επόμενης γενιάς Mitsubishi L200 εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια χειμερινών δοκιμών στον Αρκτικό Κύκλο, δείχνοντας μας πολλά στοιχεία για το επερχόμενο μοντέλο.

Όπως συμβαίνει συνήθως με τα πρώιμα πρωτότυπα μοντέλα που έχουν κατασκευαστεί για τη δοκιμή του νέου πλαισίου, το pick-up δεν «φοράει» το αμάξωμα παραγωγής, αλλά αντ' αυτού δανείζεται τα περισσότερα από τα εξωτερικά και εσωτερικά πάνελ του από το τρέχον Triton/L200. Αυτό που είναι περίεργο όμως είναι ότι οι προβολείς έχουν αντικατασταθεί από τις μονάδες αλογόνου ενός Mitsubishi Spacestar πριν από το facelift του 2012. Οι αντισυμβατικοί αυτοί προβολείς είναι τοποθετημένοι στον προφυλακτήρα του L200 μαζί με πρόσθετους προβολείς ομίχλης.

Εκτός από την περίεργη διάταξη φωτισμού στο μπροστινό μέρος, το καμουφλαρισμένο αμάξωμα φαίνεται να είναι πανομοιότυπο με το διπλoκάμπινο L200, συμπεριλαμβανομένης της εσωτερικής διάταξης. Αυτό που διαφέρει είναι το μακρύτερο μεταξόνιο που είναι εμφανές από τους αταίριαστους θόλους των πίσω τροχών και τη νέα θέση του σωλήνα εξάτμισης που βγαίνει από τον ειδικό πίσω προφυλακτήρα. Υπάρχει επίσης μια παλέτα φόρτωσης και ένα μεταλλικό κλουβί δεμένο στην καρότσα, πιθανόν για τη δοκιμή των δυνατοτήτων φόρτωσης και της ισορροπίας βάρους του pick-up.

Η επόμενη γενιά Mitsubishi L200 θα κυκλοφορήσει πιθανότατα το 2023 ή το 2024, με μια αναβαθμισμένη έκδοση του τωρινού πλαισίου και εντελώς νέα σχεδίαση. Ακολουθώντας την τρέχουσα τάση στην κατηγορία των pick-up, το L200 αναμένεται να αποκτήσει περισσότερες ψηφιακές τεχνολογίες και συνδεσιμότητα, καθώς οι περισσότεροι αγοραστές θα το χρησιμοποιούν τόσο για εργασία όσο και για αναψυχή.