Το νέο Range Rover Sport πετάει το καμουφλάζ!


Το νέο Range Rover Sport στην επόμενη γενιά του θα αποτελεί μία εξέλιξη του τωρινού μοντέλου και με αρωγό την ηλεκτρική τεχνολογία θα μπει στο πνεύμα της εποχής.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 30/3/2022

Οι νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του Range Rover Sport που έχουμε στη διάθεση μας αυτή τη φορά μας δείχνουν το πολυτελές SUV να δοκιμάζεται με λιγότερο καμουφλάζ. Και μάλιστα στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για την plug-in υβριδική έκδοση, όπως μαρτυρά η θύρα φόρτισης στο πίσω αριστερό φτερό.

Η νέα και τρίτη γενιά του Range Rover Sport θα είναι περισσότερο μία εξέλιξη της τρέχουσας με έμφαση στην υβριδική τεχνολογία και τον εξηλεκτρισμό, όπως προστάζουν οι τάσεις της εποχής.

Το Range Rover Sport άλλωστε είναι ένα από τα μοντέλα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για τη Land Rover και επομένως πολύ σημαντικό project. Τεχνικά, η αρχή θα γίνει με τη χρήση της ολοκαίνουριας πλατφόρμας των Jaguar Land Rover που ονομάζεται MLA large car. Η πλατφόρμα MLA (Modular Longitudinal Architecture) έκανε το ντεμπούτο της με το νέο Range Rover και είναι έτοιμη να υποδεχτεί 48V ήπια υβριδικά, plug-in υβριδικά και πλήρως ηλεκτρικά συστήματα κίνησης.

Το Range Rover Sport ξεχωρίζει εμφανισιακά από το μικρότερο μήκος σε σύγκριση με το κανονικό Range Rover. Το μεταξόνιο φαίνεται να είναι το ίδιο με το τρέχον μοντέλο αλλά με μικρότερους προβόλους. Με το λιγότερο καμουφλάζ αποκαλύπτεται περισσότερο το μπροστινό μέρος με τα πιο λεπτά εμπρός φώτα και το πίσω μέρος με τα νέας σχεδίασης οριζόντια πίσω φώτα.

Μηχανικά, η Jaguar Land Rover έχει επίσημα δηλώσει ότι θα συνεργαστεί με την BMW σχετικά με τις πλήρως ηλεκτρικές μονάδες της και περιμένουμε ότι και οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα προέρχονται επίσης από την BMW.

Το επίσημο ντεμπούτο του Range Rover Sport είναι ζήτημα μόλις λίγων μηνών, οπότε αναμένεται έως το τέλος του έτους.