Το νέο Skoda Kodiaq «φορά» αμάξωμα παραγωγής και δείχνει το χαρακτήρα του (photos)


Το 7θέσιο SUV της Skoda ετοιμάζεται να περάσει στη 2η γενιά του, αποκαλύπτοντας τα πρώτα στοιχεία που θα το διακρίνουν.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 20/2/2023

Η Skoda παρουσίασε το Kodiaq το 2016 και το ανανέωσε το 2021. Ωστόσο, εξελίσσει ήδη τη 2η γενιά του, την οποία αναμένεται να παρουσιάσει το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Εντοπίσαμε το (έως και) 7θέσιο SUV σε δοκιμές εξέλιξης στα χιόνια και για πρώτη φορά το πρωτότυπο που συναντήσαμε είχε το αμάξωμα παραγωγής. Πριν από περίπου 6 μήνες, οι δοκιμές πραγματοποιούνταν με mule car.

Το νέο Kodiaq μοιάζει περισσότερο με τα μοντέλα της «μητρικής» Volkswagen, αλλά φανταζόμαστε ότι αυτό θα αλλάξει όταν αποσυρθεί το καμουφλάζ. Η Skoda έχει συνήθως όμορφη σχεδίαση και ελπίζουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί με το νέο Kodiaq.

Το νέο μπροστινό μέρος διαθέτει μια μεγάλη μάσκα, σύμφωνα με την τελευταία σχεδίαση της Skoda και μπορούμε επίσης να δούμε ότι οι διαιρούμενοι προβολείς θα παραμείνουν ακόμα κι αν τα κύρια φωτιστικά σώματα φαίνονται πιο λεπτά. Το καμουφλάζ κάνει καλή δουλειά για να κρύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

Αυτό το πρωτότυπο έχει μάλλον μικρούς τροχούς, αλλά μπορούμε να δούμε ότι οι θόλοι των τροχών είναι καμουφλαρισμένοι. Το Kodiaq φυσικά θα φαίνεται πολύ καλύτερο με μεγαλύτερους τροχούς και λογικά θα τους διαθέτει, όντας ένα τόσο μεγάλο SUV.

Στο πίσω μέρος, το καμουφλάζ είναι έντονο και δεν μπορούμε να βγάλουμε ιδιαίτερα συμπεράσματα, ενώ ο προφυλακτήρας κρύβει τις απολήξεις της εξάτμισης. Τα φώτα είναι πλέον ευθυγραμμισμένα με το ανοδικό τμήμα της θύρας του χώρου των αποσκευών.

Το νέο Kodiaq πιθανότατα θα βασίζεται σε αναβαθμισμένη έκδοση της πλατφόρμας MQB, την ίδια που χρησιμοποιείται και στην επόμενη γενιά Skoda Superb και Volkswagen Passat. Η ισχύς πιθανότατα θα προέρχεται από μια σειρά κινητήρων, βενζίνης και ντίζελ, με στάνταρ ήπιο υβριδικό σύστημα.

Επίσης, θα είναι διαθέσιμο και σε plug-in υβριδική έκδοση. Ο Όμιλος Volkswagen επιβεβαίωσε ότι ένα plug-in υβριδικό σύστημα με τον κινητήρα 1.5 TSI Evo2 και ηλεκτροκινητήρες θα παράγει συνδυαστικά έως και 272 PS.