Το νέο Skoda Kodiaq μπήκε στο Nurburgring και «τρέχει» για την παρουσίασή του (photos)


Η 2η γενιά του D-SUV των Τσέχων θα αποκαλυφθεί το φθινόπωρο και θα έχει, για πρώτη φορά, ισχυρή PHEV έκδοση.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 22/6/2023

H Skoda ετοιμάζεται να παρουσιάσει τη 2η γενιά του Kodiaq το φθινόπωρο του 2023 και τα πρωτότυπα του D-SUV πραγματοποιούν τις τελευταίες δοκιμές τους.

Μετά τα χιόνια, ήρθε η σειρά για το (έως και) 7θέσιο SUV να δείξει τις δυνατότητές του και στην πίστα και τι καλύτερος προορισμός από το Nurburgring. Εκεί «συνέλαβαν» οι συνεργάτες μας ένα αυτοκίνητο δοκιμής να «ξεδιπλώνει» τις αρετές του.

Το καμουφλάζ διατηρείται αναλλοίωτο σε σχέση με το προηγούμενο πακέτο φωτογραφιών. Ωστόσο, μπορούμε να δούμε τους προβολείς νέας σχεδίασης, τη διαφοροποιημένη μάσκα και τον αναμορφωμένο προφυλακτήρα με τις αεροκουρτίνες.

Καινούρια είναι και η σχεδίαση του καπό, με το μεσαίο τμήμα του να είναι «βυθισμένο». Συνολικά οι γραμμές δείχνουν πιο καθαρές, ενώ η οροφή μοιάζει να είναι περισσότερο επίπεδη.

Οι αλλαγές θα συνεχιστούν και στο πίσω μέρος, που θα περιλαμβάνουν ανανεωμένα φωτιστικά σώματα και ελαφρώς τροποποιημένο προφυλακτήρα. Ωστόσο το έντονο καμουφλάζ δε μας δίνει την ευκαιρία να παρατηρήσουμε συγκεκριμένες λεπτομέρειες.

Αναμένεται η επόμενη γενιά του να βασίζεται σε αναβαθμισμένη έκδοση της πλατφόρμας MQB, η οποία θα «χρησιμοποιηθεί» και για τους διαδόχους της Superb αλλά και του Volkswagen Passat.

Περιμένουμε την γκάμα των κινητήριων συνόλων να περιλαμβάνει διάφορες εκδόσεις βενζίνης και diesel, με ήπια υβριδική τεχνολογία για πρώτη φορά. Αντίστοιχη παρθενική παρουσία θα κάνει και η plug-in hybrid έκδοση, η οποία δεν αποκλείεται, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, να φτάνει σε ισχύ ακόμα και τους 272 PS.

Η Skoda ήδη έχει παρουσιάσει teaser φωτογραφίες από το «γυμνό» αμάξωμα του νέου Kodiaq και πλέον μετράμε αντίστροφα για την παρουσίασή του από το Σεπτέμβριο, πριν αρχίσει να βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής το 2024.