Το VW ID.5 GTX «γυρίζει» στο Nurburgring!


?Η επερχόμενη coupe έκδοση του αμιγώς ηλεκτρικού SUV της Volkswagen, το ID.5 GTX εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια δοκιμών στο Nurburgring. 

  • PHOTOS: CARPIX
  • 19/10/2021

Η coupe έκδοση του αμιγώς ηλεκτρικού SUV της Volkswagen, του ID.4 GTX, το ID.5 GTX εντοπίστηκε από τους φωτογράφους μας, κατά τη διάρκεια δοκιμών του στο Nurburgring. Φυσικά το πρωτότυπο ήταν καλυμμένο με βαρύ καμουφλάζ και παραπλανητικό εμπρός μέρος.

Ακριβώς όπως και το ID.4 GTX, το ID.5 GTX θα έρθει με το σετ των δύο ηλεκτρικών μοτέρ που αποδίδουν συνδυαστικά περίπου 299 ίππους.

Υπενθυμίζουμε ότι το ID.4 GTX διαθέτει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, έναν στον μπροστινό άξονα και έναν στον πίσω, οι οποίοι συνδυαστικά παρέχουν μέγιστη ισχύ 299 PS (220 kW), προσδίδοντας στο όχημα χαρακτηριστικά ηλεκτρικής τετρακίνησης.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου του ID.4 GTX, αν μεταφερθεί αυτούσια και στο ID.5 GTX, έχει καθαρή ενεργειακή χωρητικότητα 77 kWh και επιτυγχάνει μέγιστη αυτονομία έως και 480 χιλιόμετρα κατά τον κύκλο WLTP.

Το ID.5 GTX σχεδιαζόταν να αποκαλυφθεί κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου στο Μόναχο τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά η Volkswagen έκρινε διαφορετικά και ανέβαλε την ημερομηνία κυκλοφορίας.