Η Porsche Design παρουσιάζει τον αποκλειστικό χρονογράφο Chronograph 911 Sport Classic


Η μοναδική Porsche 911 Sport Classic αναβιώνει την αίσθηση των δεκαετιών του 1960 και του 1970 και η Porsche Design παρουσιάζει τον μοναδικό χρονογράφο Chronograph 911 Sport Classic για να φέρει το πνεύμα της δεκαετίας του 1960 στους καρπούς των οδηγών της.

  • 22/5/2022

Η σχεδιαστική αίσθηση της δεκαετίας του 1960 και των αρχών της δεκαετίας του 1970 αναβιώνει στην τελευταία χειροποίητη και πιο ισχυρή περιορισμένη έκδοση της Porsche 911. Η Porsche Exclusive Manufaktur αποτίει φόρο τιμής σε αυτό το κομμάτι της ιστορίας του Γερμανού κατασκευαστή σπορ αυτοκινήτων με την 911 Sport Classic.

Η Porsche Design παρουσιάζει τώρα τον χρονογράφο Chronograph 911 Sport Classic για να συμπέσει με την κυκλοφορία αυτού του μοναδικού αυτοκινήτου. Φέρνει το πνεύμα της δεκαετίας του 1960 στους καρπούς των οδηγών του οχήματος. Μόνο 911 ιδιοκτήτες της Sport Classic θα έχουν πρόσβαση στο νέο ρολόι. Οι περίπλοκες λεπτομέρειες εμπνευσμένες από τη νέα περιορισμένη έκδοση του μοντέλου της Porsche καθιστούν αυτό το ρολόι ένα εντυπωσιακό statement και ένα πραγματικό «σπορ αυτοκίνητο για τον καρπό» σύμφωνα με τη φιλοσοφία της Porsche Design.

Το πνεύμα της δεκαετίας του '60 συναντά τα σημερινά standards απόδοσης.

Όπως το τετράτροχο αδερφάκι του, το νέο ρολόι Porsche Design Chronograph 911 Sport Classic εντυπωσιάζει με τη σπορ σχεδίαση, τη σταθερή ακρίβεια και την υψηλή ποιότητα κατασκευής του. Η δίχρωμη κάσα του ρολογιού φινιρισμένη σε τιτάνιο ή μαύρο από ελαφρύ, ανθεκτικό τιτάνιο είναι το κεντρικό στοιχείο του σχεδιασμού. Το καντράν και οι δείκτες βασίζονται στο ταχύμετρο Heritage Design: μια ματιά στους λευκούς δείκτες με τα πράσινα ψηφία και τις ενδείξεις είναι ό,τι χρειάζεται για να αναγνωρίσετε τη δεκαετία που ενέπνευσε το Chronograph 911 Sport Classic.

Για πρώτη φορά, η Porsche Design προσφέρει μια σειρά διαφορετικών καντράν για το ρολόι, τα οποία συνάδουν με το κύριο θέμα και τα σχεδιαστικά highlights της νέας Porsche 911 Sport Classic. Εκτός από το κλασικό, μαύρο ματ καντράν του Heritage Design, οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν είτε τις εμβληματικές ρίγες Sport Classic σε ανοιχτό γκρι Sport είτε το μοτίβο pepita houndstooth σε στυλ της δεκαετίας του 1960, το οποίο εμφανίζεται επίσης στην ταπετσαρία του οχήματος.

Το ανάγλυφο λογότυπο της Porsche Design είναι κατασκευασμένο από χρυσό για να ταιριάζει με το λογότυπο της Porsche στο πίσω μέρος του οχήματος και το σήμα της περιορισμένης έκδοσης μέσα σε αυτό. Υπάρχουν ακόμα περισσότερα γράμματα σε χρυσό χρώμα στον δείκτη των μικρών δευτερολέπτων, ο οποίος αναγράφει «911 Sport Classic Lim. Series. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά προστατεύονται από ένα κρύσταλλο από ζαφείρι με σκληρή επίστρωση και επτά αντιθαμβωτικές επιστρώσεις για την αποφυγή ενοχλητικών αντανακλάσεων.

Μηχανισμός πιστοποιημένος από την COSC

Μέσα στο νέο ρολόι υπάρχει ένας μηχανισμός μηχανικού χρονογράφου WERK 01.200 της Porsche Design με πιστοποίηση COSC. Η λειτουργία flyback επιτρέπει στον χρήστη να ξεκινήσει, να σταματήσει και να επαναφέρει τον δείκτη δευτερολέπτων με μία μόνο ενέργεια. Τα χαραγμένα με λέιζερ κουμπιά «Start/Stop» και «Reset» τονίζουν τις λειτουργίες του ρολογιού.

Ενώ στο σπορ αυτοκίνητο οι τροχοί μεταφέρουν την ισχύ από τον κινητήρα στο δρόμο, εδώ αυτό το σημαντικό έργο πέφτει στον ρότορα του χρονογράφου. Αυτός κουρδίζει τον μηχανισμό με κάθε κίνηση του καρπού. Η σχεδίαση του ρότορα βασίζεται στις διαθέσιμες επιλογές τροχών για την 911 Sport Classic και περιλαμβάνει ένα κάλυμμα που μοιάζει με το κεντρικό μπουλόνι των τροχών του αυτοκινήτου και διαθέτει το ιστορικό έμβλημα Porsche. Τα δύο λουράκια που παρέχονται με το ρολόι – ένα σε εκλεπτυσμένο μαύρο, ένα σε κομψό Classic Cognac – είναι εμπνευσμένα από το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Είναι κατασκευασμένα από το ίδιο δέρμα που χρησιμοποιείται για την ταπετσαρία της 911 περιορισμένης έκδοσης και έχουν το ανάγλυφο «911». Ένα σύστημα γρήγορης αλλαγής διευκολύνει την εναλλαγή των δερμάτινων ιμάντων χωρίς την ανάγκη πρόσθετων εργαλείων.

Ο χρονογράφος Porsche Design Chronograph 911 Sport Classic είναι διαθέσιμος για παραγγελία από τις 28 Απριλίου 2022 προς 12.500 ευρώ στα Porsche Centers και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.porsche-design.com.