Carlo Abarth: O «πατέρας» του Σκορπιού που του άρεσε να ταπεινώνει τα ακριβά αυτοκίνητα (video)


Σαν σήμερα, το 1908, γεννήθηκε ο Carlo Abarth ο οποίος συνήθιζε να λέει ότι «είναι πολύ μεγάλη η ικανοποίηση να ταπεινώνεις τα μεγάλα και ακριβά μοντέλα με ένα πιο μικρό και αδύναμο αυτοκίνητο». Αυτή είναι η ξεχωριστή ιστορία του.

  • ΦΩΤΟ: ABARTH
  • 15/11/2023

Με το όνομα του να φιγουράρει ανάμεσα στους μεγάλους δημιουργούς του χώρου του αυτοκινήτου, ο Carlo Abarth δημιούργησε το μύθο του μέσω της αντισυμβατικής ζωής του. Πάντα στην αναζήτηση της δράσης, των απόλυτων επιδόσεων και του πάθους για διάκριση, η ζωή του μοιάζει με παραμύθι, για αυτό και η Abarth, ετοίμασε προς τιμή του μια σύντομη ταινία, που όμως περικλείει όλο το πνεύμα του ιδρυτή του «Σκορπιού».

Autobianchi A112 Abarth
Autobianchi A112 Abarth

Ο Carlo Abarth συνήθιζε να λέει ότι «είναι πολύ μεγάλη η ικανοποίηση να ταπεινώνεις τα μεγάλα και ακριβά μοντέλα με ένα πιο μικρό και αδύναμο αυτοκίνητο».

Η ζωή του όλη, η οποία ξεκίνησε στις 15 Νοεμβρίου 1908, στηρίχθηκε πάνω σε αυτό το πάθος, να αγωνίζεται και αντίθετα από κάθε λογική και κάθε πρόβλεψη να κερδίζει φαινομενικά πολύ δυνατότερους αντιπάλους.

Οι αγώνες και οι δημιουργίες του μοιάζουν να ανακυκλώνουν συνεχώς την ιστορία της μάχης του Δαυίδ εναντίων του Γολιάθ. Χρησιμοποιώντας την αστείρευτη εφευρετικότητα του, ο Carlo Abarth, είχε την ικανότητα να βρίσκει και το παραμικρό περιθώριο βελτίωσης σε κάθε είδους κατασκευή και να την εκμεταλλεύεται στο έπακρο, αφήνοντας με ανοιχτό το στόμα του ισχυρούς αντιπάλους του. Φιλοσοφία που διακρίνει τις κατασκευές με σήμα το θρυλικό «Σκορπιό» μέχρι και σήμερα.

Στη γενέτειρα του Βιέννη, το 1918, μόλις σε ηλικία 10 χρόνων κέρδιζε με το πατίνι του σε αγώνες παιδιά πολύ μεγαλύτερα και δυνατότερα από εκείνον. Το μυστικό του όπλο; Η δερμάτινη ζώνη του παντελονιού του χρησιμοποιήθηκε για την επένδυση των τροχών, επιτρέποντας στην πρώτη του «αγωνιστική» κατασκευή να έχει πολύ μικρότερη αντίσταση κύλισης από τον ανταγωνισμό.

Κάθε τι δεδομένο είναι μια πρόκληση για τον Abarth. Tο 1934 διαβάζοντας στην εφημερίδα ότι δεν υπάρχει ταχύτερο μέσο από το Orient Express πεισμώνει να αποδείξει το αντίθετο. Με την τρίκυκλη μοτοσυκλέτα που κατασκεύασε, αντιμετωπίζει το τρένο σε μια διαδρομή 1.300χλμ. από τη Βιέννη στην Οστάνδη και μπροστά στα έκπληκτα μάτια του κοινού, καθυποτάσσει το θρυλικό και μέχρι τότε ανίκητο Orient Express.

Fiat Abarth 1000 Berlina
Fiat Abarth 1000 Berlina

Το πάθος του να μην αφήνει σε ησυχία τους «Γολιάθ», εκφράζεται με τον καλύτερο τρόπο μετά την ίδρυση της Abarth & C. το 1949. Ο Abarth κατασκευάζει τα καλύτερα κιτ βελτίωσης και αγωνιστικά που σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Βασιζόμενος στο Fiat 500 δημιουργεί μια σειρά μικρών πυραύλων που πιάνουν στον ύπνο για ακόμα μία φορά τον δυνατότερο ανταγωνισμό, ενώ παράλληλα λόγω του χαμηλού κόστους δίνουν την ευκαιρία σε μεγάλο μέρος του κοινού να δοκιμάσει την τύχη και τις ικανότητες του στο χώρο των αγώνων.

Τα λιλιπούτια Fiat αποτελούν την καλύτερη βάση για να εξαντλήσει ο Abarth τη δημιουργικότητα του και το 1965, μετά την παρατήρηση του ότι το ανοικτό καπό του κινητήρα στο Fiat Abarth 850TC εκτός από την ψύξη βελτιώνει και την αεροδυναμική απόδοση του μοντέλου, δημιουργεί το πρώτο αεροδυναμικό βοήθημα που αφήνει τους στροβιλισμούς του αέρα και τον ανταγωνισμό πίσω.

Στην παρακάτω σύντομη ταινία, μέσα σε σχεδόν 2 λεπτά, η Abarth θυμίζει την σαν παραμύθι ιστορία του ιδρυτή της, που παρά τις αντιξοότητες είχε πάντα νικηφόρο τέλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

H Abarth παρουσίασε το πρώτο sports coupe SUV στην ιστορία της με Poison drive mode!?

Ferruccio Lamborghini: Ο ομηρικός καυγάς με τον Enzo Ferrari γίνεται ταινία – Δείτε το trailer

Lancia: Δείτε το ντοκιμαντέρ για τα 117 χρόνια από τη ίδρυσή της