Hot Wheels πιο ακριβά από μια αληθινή Porsche Taycan!


Το Car and Driver συνάντησε έναν παλιό φίλο και φανατικό συλλέκτη Hot Wheels, τον Bruce Pascal για να πει κάτι για το «χρηματιστήριο» των συλλεκτικών Hot Wheels. Η συλλογή του με πάνω από 7.000 μοντέλα αυτοκινήτων εκτιμάται σε σχεδόν ένα εκατομμύριο δολάρια. Έτσι είναι βέβαιο ότι κάτι γνωρίζει επί του θέματος.

  • 14/12/2019

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός παιχνιδιού των 10 λεπτών και ενός που αξίζει περισσότερο από μια κανονική, αληθινή Porsche Taycan; Σύμφωνα με τον Bruce, τα περιορισμένης παραγωγής μοντέλα στην αρχική τους κατάσταση είναι η αφρόκρεμα, ακόμα και όταν είναι παλιά. Τα αληθινά «διαμάντια» είναι μοντέλα με πρωτότυπα χρώματα ή συνδυασμούς ζαντών. Ο Pascal μας είπε ότι η Hot Wheels μπορεί να χρησιμοποιεί έως και 30 διαφορετικές σειρές τροχών το χρόνο. Είναι προς το τέλος της παραγωγικής διαδικασίας όταν οι άνθρωποι που συναρμολογούν τα αυτοκίνητα αρχίζουν να χρησιμοποιούν νέα κομμάτια.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ανταλλάσσοντας τμήματα με αυτό που ήδη έχετε, θα σας μετατρέψει σε διασημότητα στην επόμενη δημοπρασία. Ο Pascal λέει ότι, όπως και με τα πραγματικά αυτοκίνητα, η προσθήκη aftermarket μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της αξίας του μοντέλου. Τα φθηνότερα Hot Wheels αξίζουν μερικά δολάρια. Ακόμα κι έτσι όμως, μερικά είναι περιζήτητα καθώς χρησιμοποιούνται για αποκατάσταση παλιών, συλλεκτικών. Από τα πιο σπάνια Hot Wheels λοιπόν παραθέτουμε το Top Ten των πιο ακριβών συλλεκτικών Hot Wheels στον κόσμο.

10 - 1971 Spectraflame Purple Bye Focal - $ 6.000

 

Η Hot Wheels χρησιμοποίησε πολλές αποχρώσεις μπλε, μοβ και ματζέντα για τα μοντέλα της και είναι εύκολο για τον αρχάριο συλλέκτη να τα μπερδέψει. Ανακατέψτε τις δεξιότητές σας με χρωματιστές ρόδες και βρείτε το πορφυρό, γιατί είναι το πιο σπάνιο χρώμα των Bye Focal της Mattel. Αυτό το Spectraflame Purple Bye Focal υπόκειται επίσης σε «θρυμματισμό», μια κατάσταση κατά την οποία το σώμα ή το σασί αναπτύσσει ρωγμές και κυριολεκτικά αρχίζει να θρυμματίζεται.

9 - 1969 Cheetah Base with Python Body - $ 6.000

 

Το αυτοκίνητο που θα γινόταν το Hot Wheels Python αρχικά ονομάστηκε Cheetah. Βασίστηκε στο Dream Rod που χτίστηκε από τον πρωτοπόρο Kustom Kulture Bill Cushenbery. Πριν ληφθεί η απόφαση να αλλάξει το όνομα στην Python, συναρμολογήθηκε ένας μικρός αριθμός πρωτότυπων Cheetah και, προφανώς, μερικά έφυγαν από τα όρια της αυτοκρατορίας των Hot Wheels. Βαμμένα μόνο με κόκκινο χρώμα, έχουν κυνηγηθεί από τους συλλέκτες των Hot Wheels από πάντα.

8 - 1969 Brown '31 Γούντι - $ 8.000

 

Εκδόθηκε ως μέρος της σειράς 1969 Hot Wheels, το καφέ '31 Woody θεωρείται από μερικούς εμπειρογνώμονες εξαιρετικά σπάνιο. Πολλοί υποθέτουν ότι υπάρχουν λιγότερες από μερικές δωδεκάδες, αριθμός που περιλαμβάνει και ορισμένα πρωτότυπα.

7 - 1969 Ed Shaver Blue AMX - $ 10.000

Κυκλοφόρησε μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο ως μέρος της χορηγίας της Mattel στον οδηγό Ed Shaver, το μοντέλο αυτό βρίσκεται στο ραντάρ των συλλεκτών για χρόνια. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μόνο πράγμα που διαφοροποιεί την πραγματική Ed Shaver AMX από τα πιο συνηθισμένα μοντέλα μη-Ed Shaver είναι τα γραφικά του αμαξώματος. Ως εκ τούτου, είναι κρίσιμο, αν συναντήσετε ένα από αυτά τα AMXs, θα διαπιστώσετε αν τα αυτοκόλλητα είναι κακέκτυπα ή αυθεντικά.

6 - 1971 Purple Olds 442 - $ 12.000

 

Κατασκευάστηκε αποκλειστικά στην εγκατάσταση του Mattel στο Χονγκ Κονγκ το 1971, το μοβ Olds 442 θεωρείται από πολλούς συλλέκτες ότι είναι όχι μόνο το πιο σπάνιο αυτοκίνητο Olds Hot Wheels, αλλά και το πιο σπάνιο από όλα τα redline Hot Wheels παραγωγής.

5 - 1969 Brown Custom Charger - $ 13.000

Κατασκευασμένο μεταξύ 1969 και 1971, το Custom Charger ήταν ένα εξαιρετικά δημοφιλές μοντέλο. Η εξαίρεση είναι η καφέ παραλλαγή, από την οποία είναι γνωστό ότι υπάρχουν μόνο μερικές. Πολλοί συλλέκτες θεωρούν ότι είναι ένα πρωτότυπο, όχι ένα μοντέλο σειράς παραγωγής.

4 - 1969 Mad Maverick Base on Mighty Maverick - $ 15.000

 

Το Mad Maverick είναι δημοφιλές, έτσι εστιάσαμε στο σημαντικό κομμάτι εδώ: τη βάση. Παρόλο που δεν υπάρχει έλλειψη των Mighty Maverick Hot Wheels σε κυκλοφορία, υπάρχουν μόνο μερικά με το αρχικό τους όνομα, "Mad Maverick", ανάγλυφο στο πάτωμά τους. Αλλάχτηκε εξαιτίας ενός προβλήματος πνευματικών δικαιωμάτων με τον αντίπαλο κατασκευαστή παιχνιδιών Johnny Lightning, ο οποίος είχε προηγουμένως εκδώσει ένα Mad Maverick, οπότε τα αυτοκίνητα με το αρχικό όνομα είναι ιδιαίτερα περιζήτητα.

3 - 1968 Over Chrome Camaro – $ 25.000

Ενώ υπάρχουν πολλά πρασινωπά Hot Wheels αυτό είναι ένα σπάνιο Camaro που χρησιμοποιήθηκε για διαφημιστικούς σκοπούς. Με τον ίδιο τρόπο όπως ένα στολίδι Χριστουγέννων, το Camaro εμφανίστηκε σε διαφημίσεις και είναι γνωστό ότι υπάρχουν μόνο 20 αυτοκίνητα Hot Wheels με αυτό το ειδικό φινίρισμα.

2 - 1968 Over Chrome Mustang - $ 40.000

Αυτό το Strawberry Over Chrome Mustang έχει μια ιστορία να πει. Πρόσφατα αγορασμένο σε πώληση ακίνητης περιουσίας μετά το θάνατο του ιδιοκτήτη του, ήταν μέρος μιας ιδιωτικής συλλογής που βρισκόταν με τον ιδιοκτήτη του σε ένα πάρκο τροχόσπιτων. Είναι ένα από τα δύο μοντέλα και, όπως το Camaro Over Chrome, προοριζόταν για διαφημιστικούς σκοπούς και ποτέ δεν πωλήθηκε. Πώς βρέθηκε από τα χέρια των στελεχών της Mattel σε ένα τροχόσπιτο; Δε θα μάθουμε ποτέ.

1 - 1969 Pink, Rear-Loading Beach Bomb - $ 175.000

 

Αναφέρεται ευρέως ως το πιο συλλεκτικό Hot Wheels που υπάρχει, το Beach Bomb είναι ένα πρωτότυπο που για χρόνια παρέμεινε στην κατοχή ενός εργαζομένου της Mattel. Μοναδικό στο ότι οι ιστιοσανίδες του φορτώνονται μέσω του πίσω παραθύρου, το Beach Bomb αποδείχθηκε πολύ στενό και βαρύ στο επάνω μέρος του, οπότε ο σχεδιασμός αντικαταστάθηκε με μια ελαφρώς διαφορετική έκδοση που περιλάμβανε πλευρικά τοποθετημένα surfboards και μια πλαστική ηλιοροφή πλήρους μήκους για χαμηλότερο κέντρο βαρύτητας. Παρόλο που μερικά επιπλέον αντίγραφα σε διαφορετικά χρώματα κατάφεραν να βρεθούν σε χέρια συλλεκτών, είναι γνωστό ότι υπάρχουν μόνο δύο ροζ εκδόσεις.