Όταν ο Boris Johnson δοκίμαζε το Tesla Roadster


Είναι Ιανουάριος του 2009 και ο σημερινός πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας και τότε Δήμαρχος του Λονδίνου Boris Johnson δοκιμάζει το πρώτο μοντέλο της Tesla, το Roadster. Δεκατρία χρόνια αργότερα, η Tesla θα έφτανε στο απόγειο της απόδοσης.

  • 12/6/2022

Ο Johnson ήταν το πρώτο πολιτικό πρόσωπο της Μεγάλης Βρετανίας που οδηγούσε το –επίσης- πρώτο πλήρως ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο της Tesla. Ο Boris Johnson δήλωνε τότε ότι το επόμενο αυτοκίνητό του θα είναι ηλεκτρικό, θέλοντας, με αυτόν τον τρόπο, να υποστηρίξει τις πράσινες μετακινήσεις και κάτι ακόμη:

Το Tesla Roadster είχε αναπτυχθεί από την εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια, αλλά παραγόταν στο εργοστάσιο της Lotus στο Norfolk της Μεγάλης Βρετανίας, μιας και βασιζόταν στο πάτωμα της Lotus Elise. Πάνω από 160 Roadster είχαν πουληθεί από το 2008, μέχρι τη στιγμή που το οδήγησε ο Johnson, ενώ συνολικά και μέχρι το 2012 πουλήθηκαν σχεδόν 2.500 αυτοκίνητα.

Με χρόνο επιτάχυνσης 0 έως 97 km/h στα 3,9 sec, τελική ταχύτητα 201 km/h, και αυτονομία σχεδόν 400 km, το Roadster πρόσφερε σούπερ επιδόσεις με πολύ μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση από τα παραδοσιακά υβριδικά εκείνης της εποχής. H συνέχεια ήταν γραμμένη γεμάτη με τεχνολογίες, διαχειριστική τρέλα από τον Elon Musk και πολύ hype φτάνοντας πλέον στους 1.020 PS του Model S Plaid.