Αυτός είναι ο πιο μικρός Wankel κινητήρας στον κόσμο! (video)


Ο μικροσκοπικός RS-S100 έχει χωρητικότητα 2,46 cc, αποδίδει 0,71 PS και παρόλο που δεν... γεμίζει το μάτι ο ήχος του είναι άκρως απολαυστικός.

  • 24/6/2022

Εκεί έξω υπάρχουν πολλοί σκληροπυρηνικοί fans των κινητήρων Wankel που τα τελευταία χρόνια έχουν πέσει σε… κατάθλιψη αφού τα όλο και πιο αυστηρά κριτήρια αναφορικά με τις εκπομπές καυσαερίων αλλά και η μεγάλη ζήτηση για οχήματα με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, έχουν βάλει τους περιστροφικούς κινητήρες στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Ως εκ τούτου το παρακάτω video μπορεί να αποτελέσει για όλους αυτούς μια ευχάριστη παρένθεση αφού παρουσιάζεται μια ξεχωριστή περίπτωση ενός μικροσκοπικού Wankel κινητήρα με έναν ρότορα, χωρητικότητα 2,46 cc, βάρους 245 gr και ο οποίος αποδίδει 0,71 PS!

O RS-S100, όπως είναι η ονομασία του, είναι το πιο μικρό περιστροφικό σύνολο στον κόσμο και η κατασκευή του έχει γίνει από την κινεζική Toyan ενώ μπορεί να τον αποκτήσει ο καθένας διαδικτυακά καταβάλλοντας ένα ποσό κοντά στα 500€.

Το κανάλι «Warped Perception» στο YouTube προμηθεύτηκε τον RS-S100 και αφού τον έκανε βίδες για να μας αποκαλύψει το εσωτερικό του στη συνέχεια τον έβαλε σε λειτουργία και τον μέτρησε στις 30.000 rpm παράγοντας έναν εντυπωσιακό -σε σχέση με το μέγεθός του- ήχο.

Θυμίζουμε ότι το τελευταίο αυτοκίνητο που είδαμε να κυκλοφορεί με Wankel κινητήρα ήταν το Mazda RX-8 του 1,3 lt και των 240 PS, η παραγωγή του οποίου ολοκληρώθηκε το 2012.

Δείτε το video…

Πηγή: YouTube/ Warped Perception