Είναι ο Omega 1 ικανός για να «σώσει» τους κινητήρες εσωτερικής καύσης; (video)


Η Astron Aerospace παρουσίασε έναν επαναστατικό κινητήρα με ελληνική ονομασία και βάρος μόλις 16 kg. Μπορεί να γίνει η "σανίδα σωτηρίας" των ΜΕΚ; 

  • 1/2/2022

Την εποχή που οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν στρέψει το βλέμμα τους στον εξηλεκτρισμό των οχημάτων τους και στον περιορισμό της χρήσης των ΜΕΚ, έρχεται η Astron Aerospace για να δείξει πως δεν έχουν τελειώσει ακόμα τα… ψωμιά των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Πριν από λίγες μέρες παρουσίασε το project ενός κινητήριου συνόλου που φέρει την ελληνική ονομασία «Omega 1» και αναπτύχθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να λειτουργεί με διαφορετικά καύσιμα, παράγοντας χαμηλές ποσότητες ρύπων. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η Astron, ο συγκεκριμένος κινητήρας θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε αυτοκίνητα, όσο σε μοτοσικλέτες, αεροπλάνα και σκάφη θαλάσσης.

Το βάρος του είναι μόλις 15.9 kg ενώ είναι ικανός για να παράγει 160 PS και 230 Nm ροπής, με το ρελαντί να είναι στις 1.000 rpm και ο «κόφτης» να έρχεται στις 25.000 rpm! H λειτουργία του βασίζεται στη λογική των κινητήρων Wankel χρησιμοποιώντας δύο ζεύγη από ρότορες, όπου το καθένα έχει τη δική του αποστολή: το ένα αναλαμβάνει τη συμπίεση και το άλλο την καύση.

Ένα από τα επαναστατικά του στοιχεία είναι ότι η πίεση του turbo μπορεί να ξεπεράσει τα 14 bar όταν ο ίδιος αριθμός σε έναν συμβατικό κινητήρα με το… ζόρι φτάνει στο 1.5 bar. Αυτό σημαίνει ότι ο Omega 1 μπορεί να δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερο έργο καταναλώνοντας την ίδια ποσότητα καυσίμου και συμβαδίζοντας με τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.

Τo σύνολο είναι αερόψυκτο, η ανάγκη για αλλαγή των λιπαντικών έρχεται μετά από 80.000 km, ενώ ο χρόνος που απαιτείται για τη συντήρησή του ορίζεται στις 100.000 ώρες λειτουργίας. Όπως προαναφέραμε στην αρχή του κειμένου, όλα αυτά βασίζονται σε ένα project και αυτό που μένει είναι να δούμε είναι αν ο Omega 1 μπορεί να μεταφερθεί -με όλα αυτά τα στοιχεία- και στην πραγματική (αυτοκινητική) ζωή. Δύσκολο...

Μέχρι τότε, ενημερωθείτε σχετικά με τη λειτουργία του, μέσα από το παρακάτω video….