Η Brembo παρουσιάζει το νέο έξυπνο σύστημα πέδησης Sensify (Video)


Η Brembo ετοιμάζει ένα νέο «έξυπνο» σύστημα πέδησης με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης. Πόσο πρωτοποριακό είναι το Sensify που θα είναι έτοιμο να μπει στην παραγωγή το 2024.

  • 28/10/2021

Η Brembo παρουσίασε το Sensify, ένα νέο καινοτόμο και πρωτοποριακό «έξυπνο» σύστημα πέδησης που ενσωματώνει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης με το πιο προηγμένο λογισμικό που υπάρχει σήμερα στην αγορά. Η ιταλική εταιρεία δηλώνει πως θα είναι έτοιμο να μπει στη παραγωγή το 2024, ενώ αρχικά θα προσφέρεται σε premium μοντέλα, αλλά αργότερα θα ακολουθήσουν μαζικής παραγωγής mainstream αυτοκίνητα, όπως και ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, αλλά και βαρέα φορτηγά.

Τι είναι όμως το Sensify;

Το Sensify συνδυάζει τη μηχανική τεχνολογία των συστημάτων πέδησης, από το σύγχρονο προηγμένο τεχνολογικό χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Brembo, όπως δαγκάνες, δίσκους και υλικά τριβής, με την ψηφιακή τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη, δημιουργώντας μια ευέλικτη και επαναστατική πλατφόρμα  που περιλαμβάνει λογισμικό, προγνωστικούς αλγόριθμους και διαχείριση δεδομένων για τον ψηφιακό έλεγχο του συστήματος πέδησης.

Με το Sensify, το σύστημα πέδησης δεν είναι πλέον απλώς ένα σύνολο των μερών του, αλλά ένα οικοσύστημα, στο οποίο η τεχνητή νοημοσύνη και το λογισμικό διαδραματίζουν ενεργό ρόλο. Η συλλογή δεδομένων αξιοποιείται για τη βελτίωση της εμπειρίας του οδηγού και επιτρέπει στο σύστημα να ενημερώνεται συνεχώς.

Το κύριο χαρακτηριστικό του Sensify είναι το γεγονός πως μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα σε κάθε έναν τροχό του οχήματος, με τον Daniele Schillaci, Διευθύνων Σύμβουλο της Brembo να δηλώνει: «Πιστεύουμε ότι το Sensify θα μπορούσε να είναι μια πρωτοποριακή τεχνολογία με την ίδια τεράστια επίδραση που είχε το ABS όταν κυκλοφόρησε στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.»

Ο CEO της εταιρείας δήλωσε μάλιστα ότι η Brembo βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε συνομιλίες με μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία premium οχημάτων (Tesla;), χωρίς να την κατονομάσει, για να προμηθεύσει το σύστημα πέδησης Sensify στα μοντέλα της το 2024. Μάλιστα, ο Daniele Schillaci πιστεύει ότι το σύστημα θα γίνει «τυπικό χαρακτηριστικό», τουλάχιστον για τις premium πλατφόρμες οχημάτων, έως το 2030.

«Με την εισαγωγή του Sensify, η Brembo ξεπερνά τα όρια του δυνατού των συστημάτων πέδησης, ανοίγοντας εντελώς νέες ευκαιρίες στους οδηγούς να βελτιώσουν την εμπειρία τους στο δρόμο και να προσαρμόσουν την απόκριση των φρένων στο στυλ οδήγησης τους. Το Sensify προσφέρει στους οδηγούς την ηρεμία που αναζητούν.», δηλώνει ο Daniele Schillaci.

H Brembo τονίζει πως το Sensify προσφέρει οδηγική απόλαυση και απόλυτη ασφάλεια, με το σύστημα να είναι διαισθητικό και να ανταποκρίνεται με ομαλό τρόπο, προσφέροντας στον οδηγό την αναμενόμενη απόδοση όταν χρειάζεται, σε συνδυασμό με εξαιρετικό έλεγχο.

Το Sensify συνδυάζει τα καλύτερα εξαρτήματα πέδησης της Brembo με την ενσωμάτωση ενός ψηφιακού εγκεφάλου και αισθητήρων που ελέγχουν τον κάθε τροχό ξεχωριστά. Το αποτέλεσμα είναι πιο ακριβής χειρισμός του αυτοκινήτου, αυξημένη απόδοση και αυτοπεποίθηση για τον οδηγό.

Τα τρέχοντα συστήματα πέδησης χρησιμοποιούν υδραυλικές δαγκάνες που εφαρμόζουν την ίδια δύναμη πέδησης σε κάθε τροχό. Όταν ένας τροχός χάσει την πρόσφυση, το ABS ανοίγει τη δαγκάνα για να ανακτήσει την πρόσφυση προκειμένου το φρενάρισμα να συνεχιστεί.

Το Sensify διαθέτει δύο μονάδες ελέγχου, μία για τον εμπρός και μία για τον πίσω άξονα, που εφαρμόζουν την επιθυμητή δύναμη πέδησης σε κάθε μεμονωμένο τροχό. Αυτή η διαδικασία πέδησης χρησιμοποιεί ηλεκτρομηχανικούς ενεργοποιητές που έχουν ταχύτερο χρόνο αντίδρασης σε σύγκριση με ένα υδραυλικό σύστημα.

Η Brembo αναφέρει πως η παροχή μιας καλά συντονισμένης δύναμης πέδησης σε κάθε μεμονωμένο τροχό προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, όπως η καλύτερη σταθερότητα, αφού αποτρέπει τις προσωρινές απώλειες πρόσφυσης που προέρχονται από την επέμβαση του ABS, και την καλύτερη αντοχή καθώς όταν ένας μόνο δίσκος ή δαγκάνα αρχίζει να υπερθερμαίνεται, η δύναμη πέδησης μειώνεται εκεί και αυξάνεται στους άλλους 3 τροχούς.

Αυτά τα χαρακτηριστικά κάνουν το Sensify να έχει χαμηλότερο συνολικό κόστος χρήσης, επειδή οι δύο μονάδες ελέγχου ανταλλάσσουν δεδομένα σχετικά με την κατάσταση των τεσσάρων δαγκανών, εφαρμόζοντας τη σωστή δύναμη πέδησης για να διασφαλιστεί ότι η πίεση εφαρμόζεται ομοιόμορφα, μειώνοντας έτσι τη φθορά στα υλικά τριβής.

«Στα LCV και τα φορτηγά, όπου η διαφορά στο συνολικό βάρος μεταξύ ενός άδειου και ενός πλήρως φορτωμένου οχήματος είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι στα επιβατικά αυτοκίνητα, το Sensify προσφέρει ακόμη υψηλότερα οφέλη όσον αφορά την ασφάλεια και το κόστος ιδιοκτησίας», δήλωσε ο Daniele Schillaci.

Το Sensify συνιστά επίσης μια πιο βιώσιμη λύση στον τομέα των συστημάτων πέδησης. Χάρη στη βελτιστοποιημένη δράση του σε κάθε τροχό, σε συνδυασμό με την απουσία οπισθέλκουσας μεταξύ τακακιών και δίσκων, οι εκπομπές ελαχιστοποιούνται.

Τέλος, το Sensify της Brembo ανοίγει επιπλέον ευκαιρίες στο σχεδιασμό των αυτοκινήτων, προσφέροντας μεγάλη ευελιξία για τους κατασκευαστές, ενώ ταυτόχρονα απλοποιεί την ενσωμάτωσή του σε οποιαδήποτε πλατφόρμα με κινητήρα εσωτερικής καύσης ή ηλεκτρική μονάδα.

Η Brembo πιστεύει πως έως το 2030 το Sensify θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό όλων των premium αυτοκινήτων.