Η «κάψουλα» που βάζει τέλος στις κλοπές ποδηλάτων (video)


Το Alpen Basecamp λειτουργεί σαν... κέλυφος, προστατεύοντας το ποδήλατο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα αλλά και από τους επίδοξους ληστές. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ALPEN
  • 10/2/2023

Η στάθμευση ενός ποδηλάτου στο δρόμο μπορεί συχνά να αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα στις πράσινες μετακινήσεις που προσφέρει το συγκεκριμένο μέσο. Ο κίνδυνος να κλαπεί, να υποστεί φθορές ή βλάβες είναι πάντα μεγάλος.

Σε αυτό δίνει τη λύση η Αμερικανική εταιρεία Alpen, με την πρωτοποριακή της κάψουλα-γκαράζ, ονόματι Basecamp, η οποία επιτρέπει την αποθήκευση του ποδηλάτου μέσα σε αυτήν, προστατεύοντάς το από επίδοξους κλέφτες.

Είναι κατασκευασμένη από πλαστικό υψηλής ανθεκτικότητας, που αψηφά τις αντίξοες συνθήκες και παρεμποδίζει την κλοπή του ποδηλάτου, ως «κέλυφος». Μία ηλεκτρονική κλειδαριά ασφαλίζει το ποδήλατο, και μπορεί να απασφαλιστεί αποκλειστικά μέσω της ειδικής εφαρμογής στο smartphone του ιδιοκτήτη. Η κοινή χρήση του ψηφιακού κλειδιού με μέλη της οικογένειας είναι επίσης εφικτή.

Τα συστήματα ασφαλείας συνοδεύονται από έναν μηχανισμό του οποίου η λειτουργία παρομοιάζεται με μία «άγκυρα» καθώς κρατά την κάψουλα στο έδαφος. Εκτός αυτού, το Basecamp φέρει ένα δίκτυο αισθητήρων, το οποίο πυροδοτεί έναν συναγερμό σε περίπτωση απόπειρας κλοπής.

Το εσωτερικό της κάψουλας έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει τα περισσότερα ποδήλατα που κυκλοφορούν στην αγορά, αποθηκεύοντάς τα σε όρθια θέση, με τους δύο τροχούς να στερεώνονται στις ειδικές βάσεις. Ο χώρος που απομένει μέσα στην κάψουλα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση διαφόρων εργαλείων που μπορεί να είναι απαραίτητα για τον αναβάτη, όπως για παράδειγμα μία τρόμπα.

Αυτή τη στιγμή, το Alpen Basecamp βρίσκεται εκτός αποθέματος, όμως η τιμή του ξεκινά από τα 2.328 ευρώ, και μπορεί κανείς να το προπαραγγείλει μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της εταιρείας.

Αυτή είναι η κάψουλα της Alpen: