Κλειδί... πασπαρτού από την BMW για κινητά Android και iPhone


Η BMW επιτρέπει πλέον τη μοιρασιά του Digital Key, της ψηφιακής υπηρεσίας που ξεκλειδώνει τα νέα οχήματά της, μεταξύ Andoid και iOS συσκευών, και τη μεταφορά του με διάφορους τρόπους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BMW
  • 21/12/2022

Η ψηφιακή εποχή έχει κάνει πια την παρουσία της πιο αισθητή από ποτέ. Η BWM δεν μένει πίσω σε αυτόν τον τομέα, προσφέροντας ήδη την υπηρεσία BMW Digital Key και Digital Key Plus στους ιδιοκτήτες των νεότερων μοντέλων της.

Τώρα, με νέα αναβάθμιση, το BMW Group δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της υπηρεσίας να μοιράζονται το ίδιο κλειδί σε κινητά με λογισμικό της Google, αλλά και της Apple, έχοντας συνεργαστεί με τις δύο εταιρείες.

Μέχρι πρότινος, το κλειδί μπορούσε να σταλεί μόνο μέσω iMessage, της εφαρμογής μηνυμάτων μεταξύ συσκευών της Apple.

Πλέον, το BMW Digital Key μπορεί να μοιραστεί με τη μορφή συνδέσμου, μέσω e-mail, SMS ή οποιασδήποτε άλλης εφαρμογής μηνυμάτων και να προστεθεί στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού.

Αν οι δύο χρήστες είναι κοντά, η μεταφορά μπορεί να γίνει και με AppleAirDrop ή Android Nearby Share. Σε κάποιες περιπτώσεις ίσως χρειαστεί ένας κωδικός ενεργοποίησης για λόγους ασφαλείας.

Όλα τα νέα μοντέλα της BMW που δέχονται τη χρήση του Digital Key ή Digital KeyPlus θα μπορούν να λειτουργήσουν με τη νέα αναβάθμιση, ενώ για παλαιότερα μοντέλα, που και πάλι υποστηρίζουν το ψηφιακό κλειδί, θα πρέπει να γίνει update στην έκδοση του λογισμικού '22-11', ενώ για αρχή η μεταφορά θα μπορεί να γίνει ανάμεσα σε iPhone και smartphones της Google, ενώ τα Samsung θα ακολουθήσουν αργότερα.