Mercedes: Αλλάζει το MBUX! Νέες προσθήκες και περισσότερες λειτουργίες


Η Mercedes-Benz αναβαθμίζει το σύστημα infotainment MBUX και μεταξύ άλλων προσφέρει βελτιωμένο ήχο και μεγαλύτερη γκάμα φωνητικών εντολών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: MERCEDES-BENZ
  • 4/9/2023

Η Mercedes-Benz προσφέρει αναβαθμίσεις over-the-air στα συστήματα multimedia πάνω από 700.000 οχημάτων που χρησιμοποιούν το MBUX1 δεύτερης γενιάς, κάνοντας σημαντικές προσθήκες που αφορούν τον ήχο, την εικόνα, τη φωνητική αναγνώριση και την πλοήγηση.

Πρόκειται για την αναβάθμιση MBUX Entertainment Update 2.4, για την οποία οι πελάτες θα ενημερωθούν μέσω της εφαρμογής Mercedes me. Σε αυτήν συμπεριλαμβάνεται η τεχνολογία Dolby Atmos, όπως και βελτιώσεις στη φωνητική λειτουργία του προσωπικού βοηθού, όπως και το νέο σύστημα NewsFlash. Εκτός αυτού, η εφαρμογή YouTube είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένα μοντέλα του 2024, όπως τα μοντέλα των S-Class, EQE και EQS που είναι εξοπλισμένα με το πακέτο Entertainment Package Plus.

Το Dolby Atmos θα υποστηρίζεται από το Apple CarPlay και θα προσφέρει μια εμβυθιστική εμπειρία ήχου, προσθέτοντας επιπλέον βάθος και καθαρότητα στη μουσική. Τώρα, οι ακροατές μπορούν να απολαύσουν τη μουσική με τον τρόπο που τη φαντάστηκε ο κάθε καλλιτέχνης.

Όσο για το Voice Assistant του MBUX, επιτρέπει πλέον στους επιβάτες να επιλέξουν λειτουργίες κι εφαρμογές χρησιμοποιώντας τη φωνητική εντολή Hey Mercedes. Η προσθήκη NewsFlash δίνει πρόσβαση σε εκπομπές και δελτία ειδήσεων για διάφορα θέματα, ενώ διαθέσιμα είναι και όλα τα αγαπημένα ραδιοφωνικά κανάλια και συχνότητες.

Με τη νέα αναβάθμιση, ο συνοδηγός μπορεί να ελέγχει την Hyperscreen που βρίσκεται στη δική του μεριά (διαθέσιμη στις EQE και EQS) και να κάνει τροποποιήσεις στην οθόνη, αλλά και να αναπαράγει μέσα, όπως φωτογραφίες, video και μουσική. Η χρήση των ακουστικών δεν είναι πλέον απαραίτητη για την αναπαραγωγή, αφού ο ήχος πλέον ακούγεται σε όλη την καμπίνα.

Εκτός αυτού, τα οχήματα που έχουν εξοπλιστεί με το σύστημα MBUX2 πρώτης γενιάς και το σύστημα Mercedes-Benz Navigation έχουν πλέον πρόσβαση στα Place Details της Google, δηλαδή τις περαιτέρω πληροφορίες για περισσότερο από 200 εκατομμύρια σημεία ενδιαφέροντος παγκοσμίως.