Mercedes και Microsoft συμμαχούν ενάντια στις ελλείψεις της εφοδιαστικής αλυσίδας


Η νέα πλατφόρμα δεδομένων έχει ως στόχο να εντοπίζει τα σημεία συμφόρησης στην παραγωγική διαδικασία και να ιεραρχεί τις ανάγκες ανάλογα με τους διαθέσιμους πόρους. 

  • 12/10/2022

Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι η νέα πλατφόρμα δεδομένων MO360, η οποία συνδέει τα περίπου 30 εργοστάσια αυτοκινήτων της Mercedes μέσω του Microsoft Cloud, με στόχο να εντοπίζονται τα σημεία συμφόρησης της εφοδιαστικής αλυσίδας και να επιτρέπεται η ιεράρχηση των πόρων ώστε να διοχετεύονται κατά προτεραιότητα στα ηλεκτρικά αλλά και στα top μοντέλα της φίρμας.

Μέχρι στιγμής η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική ενώ σύντομα θα μπει στο «οπλοστάσιο» των παραγωγικών μονάδων της Αμερικής και της Κίνας.

Σύμφωνα με τη Mercedes αυτή η συνεργασία θα της επιτρέψει να αυξήσει την απόδοση της παραγωγής αυτοκινήτων μέχρι και το 2025 κατά 20%, σε σχέση με τα επίπεδα που ισχύουν σήμερα.

Παράλληλα, η νέα τεχνολογία θα παρέχει ένα εργαλείο ανάλυσης δεδομένων που θα παρακολουθεί προσεκτικά όσες τις φάσεις της παραγωγικής διαδικασίας και θα ελέγχει τις εκπομπές άνθρακα, την κατανάλωση ενέργειας και νερού αλλά και τη διαχείριση των απορριμμάτων.