Οι οθόνες είναι πολύ... σκληρές για να πεθάνουν – Δείτε τη νέα πρόταση των 37,2 ιντσών (photos)


Αν πιστεύετε ότι τα αυτοκίνητα θα απαλλαγούν σύντομα από τις τεράστιες οθόνες στο ταμπλό, μάλλον κάνετε λάθος.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: STELLANTIS
  • 4/1/2023

Η Chrysler κάνει το πρώτο βήμα προς το μέλλον, παρουσιάζοντας τη νέα σχεδιαστική γλώσσα για τις καμπίνες των οχημάτων της. Το Chrysler Synthesis θα είναι μέρος των επερχόμενων μοντέλων της εταιρείας, και θα κάνει ντεμπούτο στο CES του 2023, το οποίο ξεκινά αύριο, 5 Ιανουαρίου, και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 8 Ιανουαρίου.

Το Synthesis Cockpit Demonstrator είναι μία διθέσια καμπίνα με άκρως φουτουριστική εμφάνιση, η οποία έχει ως χαρακτηριστικό τις δύο υπερμεγέθεις οθόνες που δεσπόζουν στο ταμπλό. Αποτελεί τον πρόλογο της Chrysler για το μέλλον, καθώς το συγκεκριμένο λουκ θα λάβουν όλα τα μελλοντικά EV της εταιρείας, με το πρώτο εξ αυτών να έρχεται το 2025.

Οι δύο οθόνες έχουν διαγώνιο 37,2 ίντσες, καταλαμβάνοντας το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό. Επίσης θα ενσωματώνουν το λογισμικό STLA Smart Cockpit, το οποίο περιλαμβάνει έναν εικονικό βοηθό, διάφορες λειτουργίες προβολής, αλλά και αναβαθμίσεις over the air.

Μέσω του συγκεκριμένου συστήματος infotainment, θα είναι διαθέσιμο και το σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3 της Stellantis, το οποίο ονομάζεται STLA AutoDrive, και, σύμφωνα με την Chrysler, θα προσφέρει τη δυνατότητα ο οδηγός να απολαμβάνει το ταξίδι του χωρίς να οδηγεί. 

Όταν το όχημα βρίσκεται στην αυτόνομη λειτουργία, η οθόνη infotainment θα φέρει στον οδηγό και τους άλλους χρήστες του αυτοκινήτου μία εμπειρία χαλάρωσης και διασκέδασης, μέσω της οποίας θα μπορούν να χρησιμοποιούν το λογισμικό τηλεδιασκέψεων αλλά και άλλεςλειτουργίες.

Όσο για τα υλικά που θα χρησιμοποιούνται για την κατασκευή και επένδυση της καμπίνας, τα πλαστικά προέρχονται από ανακυκλώσιμες πηγές, ενώ και το χρώμιο έχει καταργηθεί. Η Chrysler έχει υιοθετήσει μία εμφάνιση που μοιάζει με σκάφος, και η καμπίνα έχει καψουλοειδές σχήμα.

Η πρώτη εμφάνιση του Synthesis Cockpit Demonstrator αναμένεται να γίνει με την αποκάλυψη του Chrysler Airflow concept car, το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του το 2025, και θα αποτελεί το πρώτο από τα νέα EV της εταιρείας. Σύμφωνα με την ίδια, μία εκτενής γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων θα προσφέρεται από αυτήν έως και το 2028.

Η Stellantis θα χρησιμοποιήσει την Chrysler για το λανσάρισμα των νέων τεχνολογιών της, προκειμένου να τις ενσωματώσει στο μέλλον και στα μοντέλα των υπολοίπων θυγατρικών της, όπως η Dodge, η Jeep και η Ram.