Τι είναι το Google Assistant που καταργεί την εφαρμογή Android Auto (Video)


Ποιες αλλαγές φέρνει η Google στους χρήστες του λογισμικού Android 12. Tι θα γίνει με τις παλαιότερες εκδόσεις του λογισμικού.

  • 11/9/2021

Η συμβατότητα με το Android Auto μπορεί να βρεθεί σχεδόν σε κάθε νέο όχημα, αλλά οι οδηγοί χωρίς συστήματα ψυχαγωγίας στο όχημά τους βασίζονται συνήθως στο Android Auto for Phone Screens.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, η εφαρμογή επαναλαμβάνει την εμπειρία Android Auto στο smartphone σας και έχει αποδειχθεί δημοφιλής καθώς η εφαρμογή έχει περισσότερες από 5 εκατομμύρια λήψεις. Επιπλέον, αυτή τη στιγμή είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής δωρεάν εφαρμογή στην κατηγορία αυτοκινήτων και οχημάτων στο Google Play.

Ωστόσο, όπως το Hangouts και το Google Reader, ήρθε και η ώρα του Android Auto for Phone Screens να μην υποστηρίζεται. Το site τεχνολογίας 9to5Googleαναφέρει ότι ορισμένοι κάτοχοι smartphone Google Pixel με Android 12 προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή, αλλά καλωσορίστηκαν από ένα μήνυμα στην εφαρμογή που έλεγε «Το Android Auto είναι πλέον διαθέσιμο μόνο για οθόνες αυτοκινήτων. Αντ 'αυτού, δοκιμάστε τη λειτουργία οδήγησης του Βοηθού Google.»

Η δημοσίευση έφτασε στην Google και η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι η εφαρμογή δεν θα υποστηρίζεται στο Android 12, αλλά προφανώς θα συνεχίσει να λειτουργεί σε παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος, τουλάχιστον προς το παρόν. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα νέα άσχημα, καθώς το Google Assistant Driving Mode είναι η «επόμενη εξέλιξη της οδηγικής εμπειρίας για κινητά», όπως δήλωσε η Google.

Η λειτουργία οδήγησης Google Assistant κυκλοφόρησε το 2019 και είναι διαθέσιμη σε τηλέφωνα με Android 9.0 ή νεότερη έκδοση με τουλάχιστον 4 GB RAM.

Εκτός από έναν πιο μοντέρνο σχεδιασμό, η λειτουργία οδήγησης Google Assistant είναι εστιασμένη στη φωνή, καθώς οι χρήστες μπορούν να πραγματοποιούν και να απαντούν σε κλήσεις, καθώς και να στέλνουν μηνύματα, απλά μιλώντας!