Το Apple CarPlay επόμενης γενιάς είναι εδώ! (Video)


Το νέο CarPlay της Apple είναι έτοιμο και πάει την ψυχαγωγία εντός του αυτοκινήτου σε άλλο επίπεδο. Θα είναι απόλυτα προσαρμόσιμο σε πολλές διατάξεις οθονών, ενώ μπορεί να αναλάβει και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων του αυτοκινήτου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/6/2022

Ο πόλεμος των συστημάτων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας ή infotainment όπως έχουν επικρατήσει να λέγονται καλά κρατεί και η Apple ήθελε να απαντήσει στην πρόσφατη ανακοίνωση της Google για βελτιώσεις στο Android Auto.

Η Apple παρουσίασε το επόμενης γενιάς CarPlay στο Apple Worldwide Developers Conference που είναι σε εξέλιξη μέχρι τις 10 Ιουνίου. Οι βελτιώσεις στο Apple CarPlay, όπως και στο ανταγωνιστικό Android Auto έγιναν με έμφαση στην λειτουργικότητα και την απεικόνιση σε περισσότερες οθόνες, με μεγαλύτερες διαστάσεις και σε κάθε κατακόρυφη ή οριζόντια διάταξη.

Παράλληλα, η αμερικάνικη φίρμα δήλωσε ότι το σύστημα της θα είναι σε θέση να αλληλεπιδρά με περισσότερα συστήματα του οχήματος και θα μπορεί επίσης να αναλάβει και τις οθόνες των ψηφιακών οργάνων που γίνονται πλέον όλο και πιο πολύ ο κανόνας στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Με τις τελευταίες βελτιώσεις, το Apple CarPlay θα είναι σε θέση να χειρίζεται περισσότερα από τα βασικά συστήματα πλοήγησης. Οι χρήστες θα μπορούν να ελέγχουν τον κλιματισμό και το ραδιόφωνο χωρίς να επιστρέψουν την αρχική οθόνη του μενού.

Επιπλέον, το iPhone θα μπορεί επίσης να «επικοινωνεί με τα συστήματα του αυτοκινήτου σας σε πραγματικό χρόνο με εύκολο τρόπο για το χρήστη», δήλωσε η Apple στην παρουσίαση. Αυτό θα δίνει την δυνατότητα στον οδηγό να βλέπει στο iPhone του την ταχύτητα, τις στροφές ανά λεπτό, τη στάθμη καυσίμου, τη θερμοκρασία και πολλά άλλα μέσω της οθόνης του πίνακα οργάνων.

Επίσης, πέρα από την δυνατότητα προσαρμογής του από τους κατασκευαστές σε διαφορετικά σχήματα οθόνης, το Apple CarPlay θα είναι επίσης απόλυτα προσαρμόσιμο ως προς τα γραφικά, επιτρέποντας στους οδηγούς να επιλέγουν μεταξύ πολλών γραφικών για τον πίνακα οργάνων και με διαφορετικά χρώματα και widget με πληροφορίες για τον καιρό ή την αναπαραγωγή μουσικής για παράδειγμα.

Η Apple είπε ότι «οι αυτοκινητοβιομηχανίες από όλο τον κόσμο είναι ενθουσιασμένες που φέρνουν αυτό το νέο όραμα του CarPlay στους πελάτες», ενώ έδειξε λογότυπα για μερικές από τις μάρκες που θα το ενσωματώσουν στα μοντέλα τους όπως οι Porsche, Jaguar, Acura, Volvo, Nissan, Ford.

Η εταιρεία τόνισε ότι αυτή είναι απλώς μια γεύση για το τι πρέπει να περιμένουμε με την επόμενη γενιά του Apple CarPlay και ότι θα αρχίσει να ανακοινώνει τη διαθεσιμότητά του από τα τέλη του 2023.