Το Google Maps σού δείχνει πώς να «κάψεις» λιγότερο καύσιμο - Δείτε τη διαδικασία


Η λειτουργία είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα και οι χρήστες μπορούν να την ενεργοποιήσουν με μερικά απλά βήματα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ:
  • 8/11/2023

Εδώ και περίπου έναν χρόνο, η δυνατότητα επιλογής «οικολογικής διαδρομής» στο Google Maps είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα, βοηθώντας κάθε οδηγό, ανεξαρτήτου τύπου οχήματος και κινητήρα, να εξοικονομήσει καύσιμο ή ενέργεια, εφόσον μιλάμε για EV, ρυπαίνοντας λιγότερο το περιβάλλον και ελαχιστοποιώντας το κόστος μετακίνησης. 

Η συγκεκριμένη λειτουργία μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσω των ρυθμίσεων της εφαρμογής και να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε μετακίνηση, όσο κοντινός ή μακρινός κι αν είναι ο προορισμός. Έτσι, πέρα από την ταχύτερη χρονικά και την πιο σύντομη από άποψης χιλιομέτρων διαδρομή, οι οποίες ήταν ήδη διαθέσιμες, προσφέρεται κι η πιο οικονομική και οικολογική.

Μάλιστα, το Google Maps εξατομικεύει ακόμη περισσότερο τις επιλογές που δίνονται στους οδηγούς για κάθε ταξίδι, ανάλογα με τον τύπο του κινητήρα. Το σχετικό μενού επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν ανάμεσα σε κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου, υβριδικών ή ηλεκτροκινητήρων.

Ο τρόπος ενεργοποίησης της λειτουργίας είναι απλός. Μέσω της εφαρμογής του Google Maps, επιλέξτε την εικόνα προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία της συσκευής σας. Έπειτα, κάντε κλικ στο μενού «Ρυθμίσεις» και στη συνέχεια «Πλοήγηση».

Στις «Επιλογές διαδρομής,» ενεργοποιήστε τις «Διαδρομές με αποδοτικότερη κατανάλωση καυσίμου». Ακριβώς από κάτω, θα βρείτε τις επιλογές κινητήρων στο «Τύπος κινητήρα».

Προκειμένου να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου, ο αλγόριθμος της Google χρησιμοποιεί ορισμένες παραμέτρους, όπως για παράδειγμα το υψόμετρο ή την κίνηση και το μποτιλιάρισμα. Λαμβάνει επίσης υπόψιν του στοιχεία όπως το γεγονός ότι οι πετρελαιοκινητήρες αποδίδουν καλύτερα στους αυτοκινητόδρομους, ή ότι τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα είναι πιο οικονομικά μέσα στην πόλη.

Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι διαθέσιμη σε πάνω από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Magic Earth: Τα συν και τα πλην για τον νέο «αντίπαλο» του Google Maps

Το Google Maps αποκτά ανταγωνιστή – Η εφαρμοφή που θέλει να το εκθρονίσει

Google: Νέα λειτουργία μετατρέπει το κινητό σε κάμερα στο ταμπλό του αυτοκινήτου