Το Renault Austral έρχεται με το νέας γενιάς σύστημα τετραδιεύθυνσης «4CONTROL»


Το σύστημα τετραδιεύθυνσης της Renault «4CONTROL» που παρουσιάστηκε και ξεκίνησε την εμπορική του καριέρα το 2007, έρχεται ξανά στο προσκήνιο, με την 3η γενιά του, εξοπλίζοντας το νέο Renault Austral.

  • 2/9/2022

Το νέο Austral εξοπλίζεται για πρώτη φορά με την 3η γενιά του συστήματος τετραδιεύθυνσης της Renault: Πρόκειται για το «4CONTROL Advanced». Σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλο σύστημα στην κατηγορία, αυτό προσφέρει άνεση, εξαιρετική ευελιξία και μοναδικές επιδόσεις.

Εκτός από το νέο σύστημα της τετραδιεύθυνσης, το νέο Austral διαθέτει πίσω άξονα πολλαπλών συνδέσμων για καλύτερο κράτημα στο δρόμο, πιο άνετη οδήγηση και ευστάθεια σε όλες τις περιστάσεις. Στο κακό οδόστρωμα, η κίνηση των πίσω τροχών διευκολύνεται χάρη στο βελτιωμένο σύστημα διεύθυνσης, επιτυγχάνοντας έτσι καλύτερη συμπεριφορά κατά την οδήγηση σε ανώμαλο οδόστρωμα. Έτσι εξασφαλίζεται πάντα η επαφή του τροχού με το δρόμο, ενώ η άνεση και η ηχομόνωση βρίσκονται σε κορυφαία επίπεδα.

Κατά την οδήγηση με υψηλές ταχύτητες, ή σε δρόμο με στροφές με ταχύτητα μεγαλύτερη των 50 km/h, οι πίσω τροχοί στρέφουν έως και 1 μοίρα προς την ίδια κατεύθυνση με τους μπροστινούς. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στην προσθήκη ενός ενεργοποιητή διεύθυνσης, τοποθετημένου στον πίσω άξονα, ο οποίος ελέγχει τις πληροφορίες που προέρχονται από το υδραυλικό τιμόνι, τον κινητήρα και το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας (ESP).

Το νέο Renault Austral είναι ιδιαίτερα ευέλικτο στους ελιγμούς στους δρόμους της πόλης, προσφέροντας εξαιρετική ευκολία χειρισμού για SUV της κατηγορίας C. Ο κύκλος στροφής δεν ξεπερνά τo εξαιρετικά χαμηλό νούμερο των 10,1 μέτρων, τιμή καλύτερη ακόμα και από ορισμένα αυτοκίνητα πόλης.

Ο ενεργοποιητής στρέψης του Austral που βρίσκεται στον πίσω άξονα μπορεί να στρίψει τους πίσω τροχούς έως και 5 μοίρες προς την αντίθετη κατεύθυνση από τους μπροστινούς τροχούς, νούμερο που καταδεικνύει το τεχνολογικό άλμα που έχει γίνει σε σχέση με το σύστημα προηγούμενης γενιάς, στο οποίο η αντίστοιχη τιμή ήταν στις 3,5 μοίρες.

Με το σύστημα παραμετροποίησης MULTI-SENSE του νέου Renault Austral, ο οδηγός μπορεί τώρα να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο την εμπειρία της δυναμικής οδήγησης. Ανάλογα με την προγραμματισμένη λειτουργία οδήγησης που έχει επιλεγεί (Eco, Comfort ή Sport), είναι δυνατό να ρυθμιστεί το κάθε ένα από τα 3 προγράμματα, σε ένα από τα 13 διαφορετικά επίπεδα.

Οι ρυθμίσεις αφορούν στη συμπεριφορά του πλαισίου καθώς και στην απόκριση του συστήματος διεύθυνσης, την απόκριση του κινητήρα, τον έλεγχο της πρόσφυσης και τον έλεγχο της δυναμικής συμπεριφοράς του αυτοκινήτου. Αυτή η λειτουργία είναι προσβάσιμη μέσω της οθόνης OpenR, ή ενός νέου πλήκτρου που βρίσκεται στο τιμόνι.

Ο Filippo Mantovani, Επικεφαλής του τμήματος Vehicle Dynamics της Renault, δήλωσε σχετικά:  "Η Renault παρουσιάζει μία νέα τεχνολογία τετραδιεύθυνσης στη νέα της πλατφόρμα CMF-CD. Χάρη στον ηλεκτρονικό έλεγχο της στρέψης των πίσω τροχών, είναι πλέον δυνατό να τροποποιήσουμε την πίσω ανάρτηση ώστε να εξασφαλίσουμε την καλύτερη απόδοση σε όλες τις συνθήκες: ευκολία χειρισμών στην πόλη, ευελιξία στην ύπαιθρο και τις ορεινές διαδρομές, σταθερότητα και ασφάλεια στον αυτοκινητόδρομο”.