Τρεις νέες προτάσεις της Citroen για το μέλλον της αυτόνομης μετακίνησης


H γαλλική φίρμα οραματίζεται μια κυκλοφοριακή ροή πιο ρευστή, περισσότερο ευχάριστη και ανθρώπινη, παρέχοντας στους επιβάτες μια άνετη διαδρομή, απαλλαγμένη από άγχος.

  • 23/4/2023

Η Citroen παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης, που άνοιξε τις πύλες της στις 18 Απριλίου, τρεις νέους κλωβούς (pods) της φιλοσοφίας «Citroen Autonomous Mobility Vision».

Το Citroën Skate είναι μια αυτόνομη πλατφόρμα για ηλεκτρικά οχήματα, η οποία μπορεί να συνδυαστεί με μια σειρά κλωβών που προσφέρουν στους επιβάτες μια μοναδική εμπειρία μετακίνησης μέσα στην πόλη.

Οι τρεις νέοι κλωβοί, που έχουν εξελιχθεί στην Κίνα με γνώμονα τις ανάγκες των πελατών της μάρκας και προσφέρουν μεγάλη γκάμα εμπειριών, είναι οι εξής: Το Immersive Air, που είναι ένας ολοκαίνουργιος κλωβός, το Cozy Capsule και το Wander Café, αμφότερα ψηφιακά.

To Cosy Capsule μεγιστοποιεί τη χαλάρωση κατά τη διάρκεια της μετακίνησης και προσφέρει στον επιβάτη περισσότερο τη «ζεστή» αίσθηση της «φωλιάς». Η αισθητική του είναι εμπνευσμένη από κρυστάλλινα γαλλικά μπουκάλια αρωμάτων.

Το Wander Café είναι ένας ανοιχτός κλωβός που προσφέρει στον επιβάτη τη δυνατότητα διάφορων γευστικών εμπειριών κατά τη διάρκεια των διαδρομών του σε αστικό περιβάλλον. Είναι ιδανικό για ηλιόλουστο απογευματινό τσάι ή για μια ευχάριστη συνάντηση με φίλους.

Το Immersive Air προσφέρεται για παρέες που θέλουν κατά τη διάρκεια των διαδρομών τους να μπορούν να παίζουν βιντεοπαιχνίδια, να παρακολουθούν ταινίες, να ακούν μουσική ή να τραγουδούν.

«Citroen Autonomous Mobility Vision» για την κοινόχρηστη κινητικότητα

Θέλοντας να επανεξετάσει την αστική μετακίνηση, η Citroen οραματίζεται μια κυκλοφοριακή ροή πιο ρευστή, πιο ευχάριστη και πιο ανθρώπινη. Την ίδια στιγμή, θα παρέχει στους επιβάτες μια άνετη διαδρομή, απαλλαγμένη από άγχος, με τη δυνατότητα να γίνει η διάρκειά της χρήσιμη και ωφέλιμη. Με το «Citroën Autonomous Mobility Vision», η Citroën προσφέρει μια καινοτόμο ιδέα κοινόχρηστης αυτόνομης και καθαρής κινητικότητας, προσαρμοσμένη στη ζήτηση και βασισμένη στην αρχή του ανοιχτού κώδικα.

Αυτό το μοντέλο κινητικότητας βασίζεται στο σύνολο που δημιουργούν οι διάφορες προτάσεις των κλωβών πάνω στην πλατφόρμα Citroën Skate. To «Citroën Autonomous Mobility Vision» προσφέρει ένα στόλο ρομπότ, τα οποία μεταφέρουν την πλατφόρμα Citroën Skate και κινούνται στις πόλεις ασταμάτητα, σε συνδυασμό με διαφορετικούς κλωβούς που έχουν εξελιχθεί για να προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες.

Η προσφορά των κλωβών βασίζεται στην αρχή του ανοιχτού κώδικα, κάτι που σημαίνει πως οποιοσδήποτε τρίτος συμβαλλόμενος μπορεί να αναπτύξει ένα Pod συμβατό με την τεχνολογία της Citroën, πάνω στις τεχνικές προδιαγραφές του Citroën Skate. Με τον τρόπο αυτό, ένα εντελώς νέο φάσμα υπηρεσιών κινητικότητας ανοίγει και αφορά ένα φάσμα δραστηριοτήτων, από ιατρικά κέντρα, μέχρι φορτηγά μεταφοράς τροφίμων, χώρους ανάγνωσης, γυμναστήρια κ.λπ.

Η τρίτη βασική αρχή είναι ότι η αυτόνομη τεχνολογία του Citroën Skate καθιστά δυνατή τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης. Η τεχνολογία της αυτόνομης μετακίνησης επιτρέπει σε τριπλάσιο αριθμό οχημάτων να χρησιμοποιεί μια αποκλειστική λωρίδα.

Citroen Skate

Το Citroen Skate είναι μια λύση αστικής κινητικότητας που μπορεί να ταξιδεύει σε όλα τα αστικά κέντρα, αλλά και σε αποκλειστικές λωρίδες για να εξασφαλίσει ακατάπαυστη ροή στην κίνηση. Αυτόνομο, ηλεκτρικό και με δυνατότητα ασύρματης φόρτισης, το Citroën Skate μπορεί να λειτουργεί σχεδόν ασταμάτητα υπό προϋποθέσεις, 24 ώρες το 24ωρο.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Μήκος: 2.600 mm

Πλάτος: 1.600 mm.

Ύψος: 0.510 mm.

Μέγιστη ταχύτητα: 25 km/h.

Φόρτιση: Επαγωγική.