Ακυρώθηκε για δεύτερη χρονιά το Ράλι Ιαπωνίας


Η διοργάνωση του Ράλι Ιαπωνίας ανακοίνωσε την εκ νέου ακύρωση του αγώνα, και πάλι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 7/9/2021

Το Ράλι Ιαπωνίας επρόκειτο να επιστρέφει από πέρυσι στο καλεντάρι του WRC μετά το 2010, αλλά η Covid-19 δεν το επέτρεψε.

Φέτος θα ήταν η χρονιά που οι Ιάπωνες θα χαιρόντουσαν τη γιορτή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για πρώτη φορά, όμως ο promoter του αγώνα ανακοίνωσε την ακύρωση του αγώνα, καθώς η πανδημία συνεχίζει να ταλαιπωρεί τη χώρα.

Η σχετική ανακοίνωση ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά του WRC, που διεξάγεται σε δημόσιους δρόμους με την επιτακτική συνεργασία όλων στην τοπική κοινότητα, και το γεγονός ότι στην Ιαπωνία τα κρούσματα Covid-19 συνεχίζουν να αυξάνονται καθημερινά και η ύφεση της κατάστασης παραμένει απρόβλεπτη, μας έμεινε μόνο μία επιλογή που ήταν, δυστυχώς, να ακυρώσουμε το Ράλι Ιαπωνίας του 2021.

«Αξιοποιούμε αυτήν την ευκαιρία για να εκφράσουμε τη βαθύτατη εκτίμησή μας για την απαραίτητη υποστήριξη και κατανόηση όλων, και θέλουμε να απευθύνουμε την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη σε όλους τους οπαδούς και τα ενδιαφερόμενα μέρη που ανυπομονούσαν για αυτό το πρώτο Ράλι Ιαπωνίας μετά από 11 χρόνια.»

Από τη μεριά του WRC δε γίνεται λόγος για αναπλήρωση του συγκεκριμένου αγώνα, που ήταν να διεξαχθεί στις  11-14 Νοεμβρίου και θα έκλεινε το πρόγραμμα.