Αποσσύρεται η Citroen από το WRC


Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν τη Citroen να εγκαταλείπει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι μετά και το τέλος της φετινής σεζόν.

  • 14/11/2019

Κάτι περισσότερο από πιθανή είναι πλέον η αποχώρηση της Citroen από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, μια απόφαση που αν και εφόσον παρθεί θα έχει άμεση ισχύ, θέτοντας εκτός της γαλλική φίρμα από τη διοργάνωση της αμέσως επόμενης χρονιάς.

Οι φήμες για την αποχώρηση της Citroen από το WRC συνδέονται με τα σενάρια που θέλουν τον Sebastian Ogier να φεύγει από τη γαλλική ομάδα βρίσκοντας στέγη σε εκείνη της Toyota που προσφάτως πανηγύρισε έναν ακόμα τίτλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την απογοητευτική εμφάνιση της ομάδας στο Ράλι Ισπανίας, η επικεφαλής της Citroen, Linda Jackson, είχε συνάντηση με τον αγωνιστικό διευθυντή Pierre Budar στην οποία συζητήθηκε το μέλλον της ομάδας στο WRC.

Ένα ακόμα στοιχείο που ενισχύει το σενάριο αποχώρησης της Citroen από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι είναι η διαφαινόμενη επιστροφή της Peugeot στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής το 2022.

Δεν είναι όμως μόνο η Peugeot ή οποία θα έχει παρουσία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, μιας και η DS θα παραμείνει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula E, η πορεία της οποίας σε αυτό είναι σταθερά ανοδική.

Η Citroen επέστρεψε στο WRC το 2017 κατακτώντας σε τρεις αγωνιστικές σεζόν μόλις έξι αγώνες.