Αποχωρεί από την αγωνιστική ομάδα της Toyota ο Tommi Makinen


Ο κύκλος του Tommi Makinen στη θέση του επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Toyota στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, κλείνει

  • 23/9/2020

Από το ξεκίνημα του 2021, ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος θα παραδώσει τα… κλειδιά της ομάδας στη μητρική εταιρία, παραμένοντας σύμβουλος της Toyota επί αγωνιστικών θεμάτων, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση των αγωνιστικών αυτοκινήτων της ιαπωνικής φίρμας.

«Ο στόχος του project της επιστροφής της Toyota στο WRC μπορούσε να επιτευχθεί  αποτελεσματικά με την ευέλικτη οργάνωση που μόνο μια μικρή εταιρεία μπορεί να επιτύχει» τόνισε ο Φινλανδός, ο οποίος επανέφερε την Toyota στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι το 2017, κατακτώντας τον τίτλο στους κατασκευαστές έναν χρόνο αργότερα.

Και συνέχισε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι αυτός ο στόχος έχει επιτευχθεί και είναι καιρός να προχωρήσω σε νέες προκλήσεις με την Toyota. Θέλω να ευχαριστήσω τον Akio Toyoda για την εμπιστοσύνη μου σε αυτό το έργο και για τη στήριξή μας μέχρι την επίτευξη των στόχων που θέσαμε μαζί. Ανυπομονώ να συνεχίσω τη δουλειά μαζί του, σχεδιάζοντας το μέλλον της Toyota στα μηχανοκίνητα αθλήματα».

Σύμφωνα με τον Makinen, αυτή η εξέλιξη λίγο-πολύ ήταν προγραμματισμένη, καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε, «είμαστε χαρούμενοι που, όπως είχε προγραμματιστεί, η Toyota αποφάσισε τώρα να αναλάβει τη λειτουργία της ομάδας του WRC που έχουμε δημιουργήσει μαζί και είμαι επίσης πολύ χαρούμενος για τον τρόπο με τον οποίο η Toyota παρέχει στους ειδικούς μας μια σταθερότητα για το μέλλον ως TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team. Είναι επίσης σημαντικό για μένα ότι οι επιχειρήσεις θα παραμείνουν στη Γιβάσκιλα και το Ταλίν, ενώ το TOYOTA GAZOO Racing Europe παίρνει την ομάδα κάτω από την εποπτεία της».