Δεν μπορούσε να το πιστέψει ο Harri Rovanpera!


Έμπλεος συναισθημάτων ήταν ο Harri Rovanpera, λίγα λεπτά με την οριστικοποίηση της κατάκτησης του τίτλου στο WRC από τον γιό του, Kalle. 

  • Του Γιάννη-Μάριου Παπαδόπουλου - Φωτό: Red Bull Content Pool
  • 2/10/2022

«Είμαι ο πιο περήφανος πατέρας στον κόσμο! Απλά δεν έχω λόγια. Έχω ακόμα μερικές ώρες να τα χωνέψω όλα αυτά για να καταλάβω τι συνέβη», δήλωσε ο Harri Rovanpera, ο οποίος το 2001 ήταν πέμπτος στην τελική βαθμολογία των οδηγών, στο καλύτερο πλασάρισμα της καριέρας του στο WRC.

«Ο Kalle μου είπε πριν από το ράλι ότι ήξερε ότι αυτή η μέρα θα ερχόταν. Ήταν πολύ χαρούμενος όταν μου το είπε αυτό», πρόσθεσε ο Harri Rovanperä.

Η πρώτη φορά που ο Kalle οδήγησε αυτοκίνητο WRC ήταν όταν ήταν μόλις δυόμισι ετών, καθισμένος στην αγκαλιά του πατέρα του σε ένα Peugeot 206 WRC. Σε ηλικία οκτώ ετών, έτρεχε ήδη με ένα Toyota Starlet της ομάδας F με 150 km/h. Τώρα, σε ηλικία 22 ετών, είναι ο νεότερος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην ιστορία του WRC.

Φυσικά, τόσο ο αγωνιστής πατέρας του όσο και η μητέρα του παίζουν μεγάλο ρόλο σε όλα αυτά. «Μπορεί να ελέγξει την κατάσταση. Ακόμα και όταν βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση, μπορεί να τα καταφέρει καλά. Μπορεί να αυξήσει ταχύτητα αλλά και να την μειώσει όταν χρειάζεται», είπε για τον γιό του ο Harri Rovanpera.

Όσο για την Toyota, 0 56άχρονος Harri τόνισε: «Η συνεργασία μεταξύ του οδηγού και της ομάδας λειτουργεί πολύ καλά. Καταλαβαίνουν τι θέλουν ο ένας από τον άλλον. Ο Kalle λέει τι θέλει από το αυτοκίνητο και η ομάδα το κάνει πραγματικότητα. Υπάρχει επίσης πολύ καλή ατμόσφαιρα στην ομάδα, και αυτό είναι το κυριότερο. Αν το να πηγαίνεις στη δουλειά σε ενοχλεί, δεν είναι καλό μέρος για να είσαι».