ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις 2022: «Φρένο» της FIA στη βραδινή ειδική διαδρομή


Έπειτα από παραίνεση της FIA η ειδική διαδρομή «Βωξίτες», που αρχικά προγραμματιζόταν να ξεκινήσει μετά τη δύση του ηλίου, θα διεξαχθεί με το φως της ημέρας.

  • 8/7/2022

Η διοργάνωση του EKO Ράλλυ Ακρόπολις εξέδωσε ανακοίνωση, αναφερόμενη σε μία υποχρεωτική αλλαγή στο πρόγραμμα της φετινής έκδοσης του αγώνα, αναφέροντας: 

«Η Οργανωτική Επιτροπή του EKO Ράλλυ Ακρόπολις, συμμεριζόμενη την ανησυχία που εξέφρασε η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) για τη διεξαγωγή νυχτερινής ειδικής διαδρομής, προχώρησε σε αλλαγή του ωραρίου - από την οποία δεν επηρεάζεται σε άλλο σημείο ο αγώνας.

Σημειώνεται ότι η σχεδίαση του αγώνα είναι γνωστή στη FIA ήδη από τον Μάρτιο. Ωστόσο, η διεξαγωγή του Ράλλυ Κένυας μόλις πρόσφατα, ανέδειξε ορισμένα ζητήματα από το συνδυασμό χωμάτινου οδοστρώματος-αυξημένης σκόνης, εγείροντας ανησυχία στα μέλη της Επιτροπής WRC της FIA, καθώς σε νυχτερινές συνθήκες τέτοια θέματα εντείνονται.

Η αλλαγή αποφασίστηκε στο πλαίσιο της αποτελεσματικής συνεργασίας καθώς και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ της Οργανωτικής Επιτροπής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και της FIA.»