Η διοργάνωση του EKO Ράλλυ Ακρόπολις εξέδωσε ανακοίνωση, αναφερόμενη σε μία υποχρεωτική αλλαγή στο πρόγραμμα της φετινής έκδοσης του αγώνα, αναφέροντας:
«Η Οργανωτική Επιτροπή του EKO Ράλλυ Ακρόπολις, συμμεριζόμενη την ανησυχία που εξέφρασε η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) για τη διεξαγωγή νυχτερινής ειδικής διαδρομής, προχώρησε σε αλλαγή του ωραρίου - από την οποία δεν επηρεάζεται σε άλλο σημείο ο αγώνας.
Σημειώνεται ότι η σχεδίαση του αγώνα είναι γνωστή στη FIA ήδη από τον Μάρτιο. Ωστόσο, η διεξαγωγή του Ράλλυ Κένυας μόλις πρόσφατα, ανέδειξε ορισμένα ζητήματα από το συνδυασμό χωμάτινου οδοστρώματος-αυξημένης σκόνης, εγείροντας ανησυχία στα μέλη της Επιτροπής WRC της FIA, καθώς σε νυχτερινές συνθήκες τέτοια θέματα εντείνονται.
Η αλλαγή αποφασίστηκε στο πλαίσιο της αποτελεσματικής συνεργασίας καθώς και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ της Οργανωτικής Επιτροπής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και της FIA.»