ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: «Αυλαία» με μεγάλο νικητή τον Kalle Rovanpera


Ο Kalle Rovanpera είχε το τέλειο τριήμερο στα ελληνικά βουνά, τερματίζοντας πρώτος και διευρύνοντας το προβάδισμά του στο πρωτάθλημα οδηγών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΤΟΥΟΤΑ
  • 10/9/2023

Ένα ακόμη ιδιαίτερα επεισοδιακό Ράλλυ Ακρόπολις έφτασε στο τέλος, με τον Kalle Rovanpera να ανεβαίνει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου για ακόμα μία φορά, επεκτείνοντας το πλεονέκτημά του στην κατάταξη του πρωταθλήματος οδηγών.

Ο Φινλανδός κατάφερε να κερδίσει και την SS15, συλλέγοντας τους επιπλέον 5 βαθμούς που χαρίζει η Power Stage. Δεύτερος ήρθε ο Elfyn Evans, κάνοντας μια εξαιρετική προσπάθεια στην τελευταία ΕΔ του Ράλλυ και κερδίζοντας 4 βαθμούς και κρατώντας την ελπίδα του πρωταθλήματος ζωντανή.

Πίσω τους, ο Ott Tanak πήρε την 3 θέση στην Power Stage, κερδίζοντας 3 βαθμούς, ενώ ο Dani Sordo πήρε κι εκείνος 2 πολύτιμους βαθμούς, τερματίζοντας στην 4η θέση της ΕΔ. Ο Esapekka Lappi ολοκλήρωσε το δεύτερο πέρασμα της Γραμμένης 5ος, λαμβάνοντας 1 βαθμό.

Όσο για τη γενική κατάταξη, τη μάχη της δεύτερης θέσης κέρδισε ο Elfyn Evans, με τον Dani Sordo να ολοκληρώνει το βάθρο, στην τρίτη θέση. Ο Ott Tanak έκανε το ιδανικό comeback μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε τη δεύτερη μέρα, και την ποινή των 3:40 λεπτών που έλαβε, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση.

Ο Esapekka Lappi, παρά τα μηχανικά προβλήματα και τα κλαταρίσματα που είχε κατά τη διάρκεια του Ράλλυ, ήρθε 5ος, μπροστά από τον Takamoto Katsuta, ο οποίος τερμάτισε 6ος.

Στην κατηγορία Rally2, οι Andreas Mikkelsen-Eriksen Torstein πήραν τη νίκη του Ράλλυ στην κατηγορία τους, διατηρώντας τερματίζοντας 10,1 sec μπροστά από τους Gus Greensmith-Jonas Andersson στη δεύτερη θέση.

Ο Ιορδάνης Σερδερίδης τερμάτισε πρώτος από τους Έλληνες, πριν παραδώσει το Ford Puma Rally1 του στον 24χρονο Gregoire Munster, ο οποίος θα οδηγήσει για πρώτη φορά στην κατηγορία Rally1 στο Ράλλυ Χιλής. 

Αναλυτικά η γενική κατάταξη μετά το τέλος της SS15:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Kalle Rovanpera3:00:16.7
2Elfyn Evans1:31.7
3Dani Sordo1:35.9
4Ott Tanak4:28.4
5Esapekka Lappi6:22.3
6Takamoto Katsuta7:20.9