ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Μεγάλος νικητής ο Thierry Neuville


Ο Thierry Neuville κατέκτησε την πρώτη νίκη του για το 2022, στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, επιστρέφοντας από ένα αρκετά απογοητευτικό αποτέλεσμα στον αγώνα του Βελγίου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: HYUNDAI
  • 11/9/2022

Ο Thierry Neuville κατέκτησε το υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο φετινό Ράλλυ Ακρόπολις, 329 ημέρες μετά την τελευταία του νίκη στo Ράλλυ Καταλονίας 2021.

«Δύσκολη σεζόν, είναι ανακούφιση αυτή η νίκη, αλλά το σημαντικότερο είναι το 1-2-3 για την ομάδα. Ιστορική στιγμή για όλους,» είπε ο Βέλγος οδηγός της Hyundai.

Δεύτερος συνολικά ήρθε ο Ott Tanak, που, όταν ρωτήθηκε για την προσπάθειά του στην Ελλάδα, είπε: «Εξαρτάται από τον στόχο. Αν θες να παλέψεις για το πρωτάθλημα η απόφαση της ομάδας είναι λάθος, από την πλευρά των δημοσίων σχέσεων είναι σωστή. Εγώ θέλω να παλέψω για το πρωτάθλημα»

Στην τρίτη θέση, ολοκληρώνοντας το 1-2-3 για τη Hyundai, ο Dani Sordo κατάφερε να ανέβει στο βάθρο του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022.

Ο Pierre-Louis Loubet, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όλο το Σαββατοκύριακο, ήρθε τέταρτος στην γενική κατάταξη, κάνοντας χρόνο 3:38:34.2.

Ο Ιρλανδός της M-Sport, Craig Breen, ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στο φετινό Ράλλυ Ακρόπολις στην 5η θέση συνολικά.

Στην 6η θέση της γενικής κατάταξης τερμάτισε ο Takamoto Katsuta, ο οποίος είχε κλατάρισμα στην τελευταία ειδική διαδρομή του αγώνα, χωρίς όμως να χάνει πολύ χρόνο.

Ο Kalle Rovanpera τερμάτισε στην 16η θέση της γενικής κατάταξης, με συνολικό χρόνο 3:51:41.0.

Στην Power Stage, πρώτος ήρθε ο Ott Tanak, λαμβάνοντας 5 βαθμούς, με τον Kalle Rovanpera να τερματίζει στη δεύτερη θέση, με μόλις 3 δευτερόλεπτα διαφορά από τον πρώτο, κερδίζοντας 4 βαθμούς. Ο Craig Breen ήρθε 3ος, παίρνοντας 3 βαθμούς, με τους Gus Greensmith και Esapekka Lappi να κερδίζουν τους 2 και 1 βαθμούς, αντίστοιχα, τερματίζοντας στην 4η και 5η θέση.

Παράλληλα, ο Emil Lindholm, με συνοδηγό την Reeta Hamalainen, τερμάτισε στην κορυφή της κατάταξης της κατηγορίας WRC2, κατακτώντας τη δεύτερή του νίκη στην κατηγορία για το 2022, και συνολικά στην καριέρα του.

Στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης της κατηγορίας WRC2 ήρθε ο Κύπριος, Αλέξανδρος Τσουλόφτας, καταγράφοντας την καλύτερή του επίδοση.