ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις - SS4: Παραμένει πρώτος ο Loeb, κλατάρισμα για τον Breen


Ο Sebastien Loeb συνεχίζει πρώτος μετά την SS4 του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, διευρύνοντας τη διαφορά του από τον Thierry Neuville.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 9/9/2022

Με τον Esapekka Lappi να τερματίζει πρώτος στην κατάταξη της SS4 και τον Sebastien Loeb να τον ακολουθεί, καταγράφοντας τον ίδιο ακριβώς χρόνο, ο 9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής παρέμεινε πρώτος στη γενική κατάταξη, διευρύνοντας το προβάδισμά του από τον Thierry Neuville στα 6,4 sec.

Αντίστοιχα, ο Lappi αναρριχήθηκε στη γενική κατάταξη, κερδίζοντας 2 θέσεις, για να βρεθεί στην τέταρτη θέση, πίσω από Loeb, Neuville και Loubet.

Τρίτος στην SS4 τερμάτισε ο Dani Sordo, ο οποίος επίσης κέρδισε 2 θέσεις στη γενική κατάταξη.

Ο Gus Greensmith έκανε μία πολύ καλή προσπάθεια, κάνοντας τον 4ο χρόνο της ειδικής, ενώ ο Pierre-Louis Loubet τερμάτισε 6ος, περνώντας στην 3η θέση της γενικής κατάταξης, με τον Thierry Neuville να τερματίζει 6ος.

Ο Elfyn Evans περιέγραψε το έδαφος ως «βραχώδες και πολύ, πολύ σκληρό,» κατακτώντας την 7η θέση στην ειδική, μπροστά από τον Ott Tanak και τον Kalle Rovanpera, στην 8η και 9η θέση, αντίστοιχα.

Στη 10η θέση ο Takamoto Katsuta, ο οποίος δήλωσε απογοητευμένος μετά το τέλος της SS4, λέγοντας ότι είναι ιδιαίτερα απαιτητικό γι αυτόν και πρέπει να συγκεντρωθεί περισσότερο.

Ο άτυχος της SS4 ήταν ο Ιρλανδός της M-Sport, Craig Breen, ο οποίος είχε κλατάρισμα στην αρχή της προσπάθειάς του, κάνοντας χρόνο 48,2 δευτερόλεπτα αργότερο από τον πρωτοπόρο της κατάταξης, Sebastien Loeb.