Την Πέμπτη 25 Ιουνίου θα ξεκινήσει το φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, το κέντρο του οποίου θα είναι η πόλη του Λουτρακίου και δη το Club Hotel Casino Loutraki ως «στρατηγείο» και η Σχολή Μηχανικού ως service park.
Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί επί αθηναϊκού εδάφους, με την Motorsport Greece να εργάζεται πυρετωδώς προκειμένου να ολοκληρώσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες όλες τις διαδικασίες που αφορούν στο πρόγραμμα του αγώνα.
Σε εκδήλωση που διοργάνωσε το υπουργείο Αθλητισμού μαζί με τη Motorsport Grece έγινε γνωστό ότι η υπερειδική διαδρομή που θα ανοίξει την αυλαία του αγώνα θα λάβει χώρα στο Ελληνικό, εκεί όπου γίνεται η μεγάλη αστική ανάπλαση της μετατροπής της περιοχής του αεροδρομίου σε αυτό που ονομάζεται Αθηναϊκή Ριβιέρα.
Ξεκίνησε η επίσημη παρουσίαση του EKO @AcropolisRally 2026 στο The Εllinikon Experience Centre, με τη μεγάλη ανακοίνωση της ημέρας να αφορά τη νέα EKO Super Special Stage στο The Εllinikon Sports Park.
Το εμβληματικό ελληνικό ράλλυ συνδέεται με το μεγαλύτερο έργο αστικής… pic.twitter.com/VRRyKG9kIQ
— EKO Acropolis Rally (@AcropolisRally) May 13, 2026
Ο τόπος είναι συμβολικός: σηματοδοτεί την ανάπτυξη της χώρας και συμβαδίζει με τις επιλογές που έχουν κάνει από το 2021 και μετά οι άνθρωποι της διοργάνωσης σχετικά με την τοποθεσία της SSS.
Από την Πλατεία Συντάγματος το 2021 στο ΟΑΚΑ το 2022, στην Πλατεία Νερού το 2023, στο ΣΕΑ «Σείριος» το 2024 και στο Ζάππειο Μέγαρο το 2025, η Motorsport Greece επιλέγει πάντα τοπόσημα με ιδιαίτερη αξία και συμβολισμό εντός του λεκανοπεδίου.
Όπως αποκάλυψε και ο διευθυντής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, Παύλος Αθανασούλας, μιλώντας στην Cosmote TV στο πλαίσιο του Ράλι Κροατίας, η εκκίνηση του φετινού Ακρόπολις θα δοθεί στον χώρο της υπερειδικής, όπως είχε συμβεί και το 2022 στο Ολυμπιακό Στάδιο ή πέρυσι με την εκκίνηση μπροστά από το Καλλιμάρμαρο.
Παράλληλα, η διαδρομή θα διαμορφωθεί κατάλληλα για να γίνουν «μονομαχίες» δύο αυτοκινήτων σε παράλληλες πορείες, όπως είχε συμβεί και στην υπερειδική του ΟΑΚΑ το 2022.
Σε ό,τι αφορά στους θεατές, η θέαση θα είναι ελεύθερη (δίχως εισιτήριο), καθώς στην περιοχή θα υπάρχουν ειδικοί χώροι που θα μπορούν να φιλοξενήσουν τους φίλους του αγώνα που θα θελήσουν να δουν την υπερειδική πριν πάρουν τον δρόμο για τα… βουνά!
Η μετακίνηση από το Λουτράκι μέχρι το Ελληνικό θα γίνει με αυτοκινητάμαξες, με τις πηγές του Car and Driver να αναφέρουν ότι θα υπάρξει ειδική πρόβλεψη για να γίνει ομαλά αυτό το ταξίδι, ώστε να αποφευχθεί το περυσινό φαινόμενο που η υπερειδική στο Ζάππειο καθυστέρησε λόγω κίνησης στη Λεωφ. Κηφισού.
Με το πέρας της υπερειδικής, τα πληρώματα θα μπουν σε πλοία και θα ταξιδέψουν από τον Πειραιά προς την Ιτέα για να ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής το ράλι στα βουνά, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
WRC: Οι βαθμολογίες μετά το επεισοδιακό Ράλι Πορτογαλίας
Στο στόχαστρο της Red Bull o Piastri για αντί-Verstappen
F1 2027: Πώς διαμορφώνεται το καλεντάρι της νέας χρονιάς - Στο Μπαχρέιν η πρεμιέρα






ΔΗΜΟΦΙΛΗ



_77761_459965_type13129.jpg)

