Έρχεται νέα ομάδα στο WRC


To 2023 η Hyundai, η Toyota και η M-Sport θα είναι και πάλι η τριάδα που θα διεκδικήσει τον τίτλο των κατασκευαστών στο WRC. 

  • Του Γιάννη-Μάριου Παπαδόπουλου - Φωτό: WRC
  • 2/1/2023

Οι πληροφορίες, όμως, αναφέρουν πως στο άμεσο μέλλον, μια ιδιωτική ομάδα θα μπορούσε να μπει «σφήνα» σε αυτή την τριάδα.

Σε συνέντευξή του στο Dirtfish, ο Florent Peronnet, διευθυντής της 2C Compétiton, μιας από τις πιο επιτυχημένες ομάδες ράλι της Γαλλίας τα τελευταία χρόνια, δήλωσε ότι θα ήθελε να επιστρέψει στην κορυφαία κατηγορία WRC στο μέλλον.

Η τελευταία φορά που είχαν μια τέτοια ευκαιρία ήταν το 2021, όταν έτρεξαν με το τέταρτο Hyundai i20 WRC. Το εν λόγω αγωνιστικπό ήταν επί της ουσίας ένα αυτοκίνητο που μοιραζόταν μέρη με τα υπόλοιπα i20, όμως δεν ήταν εργοστασιακό.

Για το 2023 η ομάδα επικεντρώθηκε στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ, με το αυτοκίνητο του Ken Block, αλλά επιθυμεί να επιστρέψει στη σειρά WRC στο μέλλον.

«Είναι ξεκάθαρο στο μυαλό μου ότι θέλω να επιστρέψω στο WRC. Θα κάνω ό,τι μπορώ και θα εργαστώ προς αυτή την κατεύθυνση. Το WRC είναι μια σπουδαία σειρά για να δουλέψεις», παραδέχτηκε ο Peronnet.

Και προσέθεσε: «Μπορούμε να επιστρέψουμε με ένα αυτοκίνητο Rally1; Θα μου άρεσε πολύ αυτό. Δεν είναι στο χέρι μου. Είναι στα όνειρά μου, αλλά όχι στα χέρια μου. Προς το παρόν, νομίζω ότι είναι λίγο πιο περίπλοκο για μια ιδιωτική ομάδα να τρέξει ένα υβριδικό αγωνιστικό, αλλά σίγουρα δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Έχω εκκρεμότητες στο WRC. Μου αρέσει αυτό που κάνουμε στο αμερικανικό πρωτάθλημα Hooniganinga και μου αρέσει η αμερικανική σκηνή ράλι και θέλω να συνεχίσω εκεί, αλλά θα ήταν ωραίο να είμαι και στο WRC».