Η Ελλάδα επιστρέφει στον χάρτη του WRC!


Στις αρχές του φθινοπώρου η χώρα μας θα φιλοξενήσει το επίσημο τριήμερο τεστ των ομάδων του WRC, στις γνωστές ακροπολικές ειδικές διαδρομές γύρω από το Λουτράκι!

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 24/6/2020

Η Ελλάδα επιστρέφει στα μεγάλα event του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού. Με απόφαση του promoter του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, στις αρχές Σεπτεμβρίου οι ομάδες του WRC θα ταξιδέψουν στη χώρα μας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις επίσημες δοκιμές τους ενόψει της επανέναρξης του Πρωταθλήματος.

Για τις ανάγκες του τεστ θα χρησιμοποιηθούν ορισμένες κλασσικές ακροπολικές ειδικές διαδρομές πέριξ της περιοχής του Λουτρακίου. Η ιδέα είναι απολύτως πρωτοποριακή και βασίζεται σε μια πρόταση που είχε καταθέσει από πέρυσι ο επικεφαλής της M-Sport, Richard Millener.

Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό, τα πληρώματα των εργοστασιακών ομάδων του WRC θα ταξιδέψουν στη χώρα μας σε τρία γκρουπ. Κάθε γκρουπ θα ταξιδεύει στη χώρα μας την παραμονή του τεστ και θα συμμετέχει σε ορισμένες ομαδικές δραστηριότητες το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Στο τέλος κάθε «αγωνιστικής» ημέρας, ο promoter του WRC θα συντονίζει μία συζήτηση διάρκειας μισής ώρας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι οδηγοί θα μιλούν για τα για όσα θα έχουν λάβει χώρα κατά τη διάρκεια των δοκιμών.

Στην πραγματικότητα, αυτό που θέλει να κάνει ο promoter του WRC είναι να ακολουθήσει το παράδειγμα των άλλων κορυφαίων Πρωταθλημάτων, στα οποία οι δοκιμές των ομάδων γίνονται σε κοινό χώρο τις ίδιες ημέρες. Κι έτσι να έχει μεγαλύτερη δημοσιότητα το WRC, καθώς μέχρι στιγμής οι δοκιμές των ομάδων περνούσαν μάλλον στα… ψιλά γράμματα.

Πρόκειται για το πρώτο δείγμα γραφής της δουλειάς που γίνεται εδώ και πολλούς μήνες από την συντεταγμένη ελληνική Πολιτεία. Είναι γνωστό ότι προ εξαμήνου ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, είχε συναντηθεί με τους εκπροσώπους της FIA στο Παρίσι και είχε καταστήσει σαφή την επιθυμία της χώρα μας να επιστρέψει στο προσκήνιο του παγκοσμίου Motorsport.

Μόλις πριν από έξι ημέρες ανακοινώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο η σύσταση Οργανωτικής Επιτροπής, η οποία θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η Ελλάδα να μπορέσει να διεκδικήσει τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων γύρω από το παγκόσμιο motorsport.

Η Επιτροπή, με επικεφαλής τον Τάκη Πουρναράκη, έχει την απόλυτη στήριξη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και φυσικά αναφέρεται απευθείας στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Μιλώντας στο DirtFish, ο επικεφαλής της M-Sport τόνισε πως «ο promoter συνεργάζεται στενά με την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να οργανωθεί αυτό το event, το οποίο αποτελεί μια σπουδαία ευκαιρία για τη χώρα να αναδειχθεί και να επιστρέψει στη σύγχρονη εποχή του WRC. Η δυνατότητα να γίνει αυτό το τεστ σε μια τοποθεσία και σε δρόμους που έχουν πραγματική ιστορική σημασία, είναι μεγάλη».

Από την πλευρά του ο Λευτέρης Αυγενάκης, σε δηλώσεις του στο DirtFish τόνισε: «Πρόσφατα, το κράτος δημιούργησε μια ειδική επιτροπή με εμβληματικές προσωπικότητες από τον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και εκπροσώπους όλων των τομέων που συμμετέχουν στο ελληνικό motorsport, καθώς και την αυτοκινητοβιομηχανία. Ο σκοπός αυτής της Επιτροπής είναι να διεκδικήσει και να οργανώσει διεθνείς εκδηλώσεις μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει κάθε είδους σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις, όπως έχει επιτύχει στο παρελθόν. Επιπλέον, η μέχρι στιγμής αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας του κορανοϊού, καθιστά την Ελλάδα μια ασφαλή χώρα στον παγκόσμιο χάρτη. Ταυτόχρονα, η Ελλάδα παραμένει ένας γνωστός και αγαπημένος προορισμός για οδηγούς και ομάδες».