Ήρθε η νέα εποχή - Παρουσιάστηκαν τα νέα αυτοκίνητα του WRC (photos)


Η επίσημη παρουσίαση των νέων αυτοκινήτων Rally1 του WRC έγινε, σηματοδοτώντας την αρχή μίας νέας περιόδου στην ιστορία του θεσμού.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 15/1/2022

Μετά την αναβολή του Autosport International Show εξαιτίας του κορωνοϊού, το WRC έπρεπε να βρει τρόπο να κάνει την επίσημη παρουσίαση των αυτοκινήτων, με δεδομένο ότι σηματοδοτείται και το ξεκίνημα της νέας εποχής του σπορ με τα Rally1.

Αυτή η παρουσίαση έγινε στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, παρουσία και του νέου προέδρου της FIA, Mohammed Ben Sulayem, όπως επίσης και τους επικεφαλής των ομάδων της Toyota, της Hyundai και της M-Sport, καθώς και τους οδηγούς.

Πρώτα τραβήχτηκε το κάλυμμα από το νέο Ford Puma Rally1. Αυτό που σίγουρα ξεχωρίζει στο livery του ολοκαίνουριου αυτοκινήτου της M-Sport είναι η επιστροφή της Red Bull ως βασικού χορηγού, αλλά και το μωβ χρώμα που διατρέχει όλο το μήκος και το πλάτος του αμαξώματος.

Μετά ήρθε η σειρά του Hyundai i20 N Rally1, που ήδη είχε αποκαλυφθεί από την ίδια την κορεάτικη ομάδα, η οποία στοχεύει να επιστρέψει στις επιτυχίες, μετά από ένα αρκετά δύσκολο 2021, που την είδε να χάνει αμφότερα τα πρωταθλήματα.

Τέλος, έγιναν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του Toyota GR Yaris Rally1. Οι πρωταθλητές, χωρίς τον... πρωταθλητή Sebastien Ogier που θα ακολουθήσει ένα περιορισμένο πρόγραμμα, έχουν θέσει υψηλά τον πήχη, με στόχο την διατήρησή τους στην κορυφή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.

Το λευκό, το κόκκινο και το μαύρο δεσπόζουν ασφαλώς, ως τα χρώματα της Toyota Gazoo Racing.