Latvala: «Πολύ γρήγορος για το Σαφάρι ο Neuville»


Ο επικεφαλής της Toyota, Jari-Matti Latvala, πιστεύει πως η υπερβολική ταχύτητα του Thierry Neuville σε ένα ράλι όπως το Σαφάρι του στέρησε τη νίκη φέτος.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 30/6/2021

Ο Thierry Neuville ηγείτο του Ράλι Σαφάρι, όταν στην πρώτη ειδική διαδρομή της τελευταίας μέρας χτύπησε μία πέτρα στο πίσω δεξί ελαστικό και εγκατέλειψε τον αγώνα, ανοίγοντας τον δρόμο για μία ακόμα νίκη του Sebastien Ogier.

Ο επικεφαλής της Toyota και παλαιός αγωνιζόμενος, Jari-Matti Latvala, μίλησε στο Dirtfish.com, κι εξέφρασε την άποψή του πως ο Βέλγος οδηγός της Hyundai κινήθηκε πολύ πιο γρήγορα από όσο θα έπρεπε στον συγκεκριμένο αγώνα:

«Ξέραμε ότι ο Taka ήταν αρκετά ψηλά, αλλά πιστεύαμε ότι θα ήταν δύσκολο να ανέβει στο βάθρο.

«Αλλά, την ίδια ώρα, έλεγα σε μερικούς ανθρώπους εντός της ομάδας: 'Με την ταχύτητα που πάει ο Neuville, δεν βλέπω πώς θα τερματίσει - πάει πολύ γρήγορα, είναι πολύ γρήγορος'.

«Έπαθε δύο κλαταρίσματα. Συνήθως τη γλιτώνεις με το ένα, αλλά με δύο δεν τα καταφέρνεις. Πρέπει να δίνεις προσοχή στις προειδοποιήσεις.

«Πρέπει να πω, λυπάμαι που δεν μπόρεσε να κερδίσει. Είχε καλή ταχύτητα, αλλά αν καταλαβαίνω καλά, ήταν υπερβολική για την τελευταία μέρα.»