M-Sport Ford: Πανέτοιμη για το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις


Η επιστροφή του Sebastien Loeb με την M-Sport είναι αδιαμφισβήτητα το μεγάλο γεγονός του φετινού ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις. 

  • 2/9/2022

Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και τρεις φορές νικητής του Ακρόπολις επιστρέφει στη θέση του οδηγού ενός Ford Puma Hybrid Rally1 της M-Sport μαζί με τη νικήτρια του Rallye Monte-Carlo, Isabelle Galmiche.

Η εμπειρία του Loeb στην Ελλάδα θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύτιμη για τον ίδιο και την ομάδα κατά τη διάρκεια του ράλι, καθώς ξεκινά την τέταρτη συμμετοχή του με την M-Sport. Ο Γάλλος θα ανατρέξει στις προηγούμενες νίκες του και τις θέσεις του στο βάθρο στην Ακρόπολη για να τον βοηθήσει αυτή την εβδομάδα- ιδιαίτερα στη νίκη του 2012, όπου οδήγησε τον αγώνα από την τέταρτη ειδική, συγκεντρώνοντας έξι νίκες σε ειδικές στην πορεία του προς το κορυφαίο σκαλί.

«Η Ελλάδα είναι ένα ωραίο ράλι που πάντα μου άρεσε. Είναι μια διαφορετική διοργάνωση από αυτή που ήξερα, φαίνεται λιγότερο σκληρή! Υπάρχουν μερικές διαδρομές που είναι ακόμα οι ίδιες, αλλά κυρίως θα ξεκινήσουμε από το μηδέν. Δεν είναι εύκολος αγώνας, αλλά είναι υπέροχο να οδηγείς, οπότε ανυπομονώ γι' αυτό. Θα βάλω τα δυνατά μου, θα προετοιμαστώ όσο το δυνατόν καλύτερα και ελπίζω απλώς να μπορέσω να μπω σε έναν καλό ρυθμό, όπως είχα στην Κένυα και την Πορτογαλία. Ελπίζω να τα πάμε λίγο καλύτερα, χωρίς λάθη ή προβλήματα- αυτός είναι ο στόχος» τόνισε ο Loeb. Και συνέχισε: «Οι δοκιμές μας πήγαν καλά, ήταν καλές, η αίσθηση με το μονοθέσιο ήταν σωστή και αρκετά καλή. Προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε λίγο το στήσιμο με τις αναρτήσεις, τα διαφορικά και το υβριδικό, τα οποία όλα φάνηκαν να πηγαίνουν αρκετά καλά. Είμαι ευχαριστημένος μετά το τεστ, το αυτοκίνητο δούλευε καλά, όλα ήταν εντάξει και είμαστε έτοιμοι για το ράλι.

Την υπόλοιπη εργοστασιακή ομάδα της M-Sport αποτελούν οι Craig Breen, Gus Greensmith, Pierre-Louis Loubet και ο Ιορδάνης Σερδερίδης, ο οποίος επιστρέφει σε ένα Puma Rally1 για τον αγώνα της πατρίδας του μετά το εντυπωσιακό ντεμπούτο του στο Rally1 στο Safari Rally Kenya, όπου κατέκτησε την έβδομη θέση στη γενική κατάταξη.

Ο Rich Millener, επικεφαλής της ομάδας, δήλωσε: «Ήταν μια αρκετά εξαντλητική διαδικασία για την ομάδα για να προετοιμάσει πέντε αυτοκίνητα για το χώμα, αλλά τώρα είμαστε έτοιμοι και ανυπόμονοι να ξεκινήσουμε για την Ελλάδα. Ανυπομονώ να έχουμε ξανά μαζί μας τον Séb και την Isabelle και με την εμπειρία του σε αυτόν τον αγώνα αισθανόμαστε αισιόδοξοι. Δεν ήταν σε καμία περίπτωση μια εύκολη σεζόν, αλλά είδαμε κάποιους πολύ υποσχόμενους και συναρπαστικούς ρυθμούς από κάθε ένα από τα πληρώματά μας, οπότε πρέπει να το πάρουμε αυτό και να προχωρήσουμε μπροστά. Η Ελλάδα είναι πάντα μια σπουδαία διοργάνωση- ονομάζεται Ράλι των Θεών για κάποιο λόγο! Ανυπομονώ ιδιαίτερα να επιστρέψει το WRC στο Ολυμπιακό στάδιο για ένα side by side super special- ένα πραγματικά φοβερό σκηνικό για ένα φοβερό άθλημα. Έχουμε επιτύχει μερικά καλά αποτελέσματα στο χώμα φέτος, ιδιαίτερα στη Σαρδηνία, οπότε ανυπομονώ να δω τι μπορεί να κάνει η ομάδα την επόμενη εβδομάδα».