Με κάμερες τεχνητής νοημοσύνης τα αυτοκίνητα του WRC από το 2022


Προκειμένου να βελτιώσει περαιτέρω το επίπεδο ασφάλειας εντός των ειδικών διαδρομών, η FIA αποφάσισε να τοποθετήσει κάμερες AI σε όλα τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Rally1 από το 2022.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 15/10/2021

Από το 2022 η κάμερα ασφαλείας τεχνητής νοημοσύνης της FIA (AISC) θα γίνει υποχρεωτική σε όλα τα αυτοκίνητα του Rally1. Αυτή η στραμμένη προς τα εμπρός κάμερα μέσα στο αυτοκίνητο θα σαρώνει συνεχώς την ειδική διαδρομή και το άμεσο περιβάλλον της, θα αναγνωρίζει τα σχήματα και θα αναλύει τη θέση των θεατών στο περιβάλλον, συμβάλλοντας έτσι στο έργο του Υπευθύνου Ασφάλειας της FIA για την αντιμετώπιση μη ασφαλών καταστάσεων.

Η κάμερα υψηλής ταχύτητας (HSC) που είναι στραμμένη προς το πλήρωμα και χρησιμοποιείται σήμερα σε όλα τα μονοθέσια της κατηορίας Priority 1 δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική.

Με την εισαγωγή της υβριδικής τεχνολογίας στα αυτοκίνητα Rally1 το 2022, οι ζώνες όπου θα είναι υποχρεωτικό να τρέχουν σε πλήρως ηλεκτρική λειτουργία θα καθοριστούν στο road book για να επιτραπεί στα πληρώματα να προετοιμάσουν εκ των προτέρων τη στρατηγική τους για τους αγώνες.

Οποιαδήποτε απόκλιση θα αναφέρεται στους αγωνοδίκες και μπορεί να επιβληθούν ποινές. Επιπλέον, έχουν καθοριστεί στοιχεία που σχετίζονται με την αναγνώριση των αυτοκινήτων υψηλής τάσης, όπως η τοποθέτηση του "HY" με κόκκινα γράμματα δίπλα στο μπροστινό πάνελ της πόρτας και η αλλαγή του φόντου του αριθμού αγώνα, ώστε να μπορούν οι αλυτάρχες, οι αξιωματούχοι και οι θεατές να ξεχωρίζουν τα αυτοκίνητα υψηλής τάσης από τα υπόλοιπα.