Ο κατασκευαστής ελαστικών που θέλει να επιστρέψει στο WRC


Η διαδικασία κατάθεσης προτάσεων για την προμήθεια ελαστικών στο WRC για την τριετία 2025-2027 ανοίγει, κι ένας κατασκευαστής ενδιαφέρεται να επιστρέψει στις ειδικές διαδρομές.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: ACROPOLIS RALLY MEDIA
  • 13/9/2023

Τον περασμένο Ιούλιο, η FIA άνοιξε τη διαδικασία κατάθεσης αιτημάτων και προτάσεων για την προμήθεια των ελαστικών που θα χρησιμοποιηθούν στο ERC από το 2025 ως το 2027.

Αυτή τη στιγμή, η Pirelli είναι η επίσημη προμηθεύτρια, έχοντας επιστρέψει στο πρωτάθλημα το 2021, με το τρέχον συμβόλαιό της να ισχύει ως και το 2024.

Ωστόσο, φαίνεται πως δεν θα είναι μόνη στην προσπάθεια να εξασφαλίσει το συμβόλαιο της επόμενης τριετίας.

Ρεπορτάζ του Autosport.com αναφέρει πως η Michelin ενδιαφέρεται να επιστρέψει στις ειδικές διαδρομές.

Οι Γάλλοι προμήθευαν με ελαστικά το WRC από το 2011 ως και το 2020, και θέλουν να καταθέσουν επίσημη πρόταση μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, όταν και λήγει η σχετική προθεσμία.

Επιπλέον, έχει εκφραστεί ενδιαφέρον και από την ινδική MRF Tyres, που αυτή τη στιγμή προμηθεύει με ελαστικά το ERC.

Η νικητήρια πρόταση θα ανακοινωθεί από τη FIA στις 19 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Οι αιτούντες θα πρέπει να κατασκευάσουν τουλάχιστον δύο specs ελαστικών για χρώμα και άσφαλτο, ένα ελαστικό με καρφιά για χιόνι και ένα χειμερινό, ασφάλτινο ελαστικό, διαφορετικών γομών.

Φυσικά, θα περάσουν τον σχετικό έλεγχο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία για να διαπιστωθεί η αντοχή τους και να εξασφαλιστεί πως η χρήση τους μπορεί να φέρει και διαφορετικές επιλογές στρατηγικής κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Πηγή: Autosport.com