Ποινή-σκάνδαλο στον Ogier για το λυμένο κράνος!


Κακό προηγούμενο δημιουργεί η σκανδαλώδης απόφαση των αγωνοδικών του Ράλι Μόντε Κάρλο να μην τιμωρήσουν επί της ουσίας τον επτάκις Παγκόσμιο Πρωταθλητή

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 23/1/2021

Με ποινή 400 ευρώ τιμωρήθηκε ο Sebastien ogier για το γεγονός ότι στην 10η ειδική διαδρομή του Ράλι Μόντε Κάρλο οδήγησε δίχως να έχει δέσει το κράνος του, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητά του σε ενδεχόμενο ατύχημα.

Μολονότι έπειτα από 13 χρόνια στο WRC θα περίμενε κανείς πως θα ήταν απλά μια… μηχανική κίνηση για τον Ogier το να δέσει το κράνος του, έτυχε η κακή στιγμή και ο επτάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής υπέπεσε σε αυτό το πολύ σοβαρό λάθος.

Όπως γίνεται αντιληπτό, τα 400 ευρώ είναι πρόστιμο… ως μη γενόμενο,  ειδικά για έναν οδηγό όπως ο Ogier. Δεν είναι, δα, και κανένας «ρούκι» ώστε να μπορεί να δικαιολογηθεί μια τέτοια αβλεψία.

Οι αγωνοδίκες επιχείρησαν να αιτιολογήσουν την απόφασή τους επικαλούμενοι ανάλογη ποινή που είχαν επιβάλει λίγο νωρίτερα στον νεαρό συνοδηγό του Thierry Neuville, Martijn Wydaeghe, ο οποίος δεν είχε δέσει σωστά το κράνος του στην αμέσως προηγούμενη ειδική.

Βέβαια το γεγονός ότι πρόεδρος των αγωνοδικών είναι ο Iain Campbell, μάνατζερ του Ράλι Μεγάλης Βρετανίας, αιτιολογεί σε μεγάλο βαθμό το σκεπτικό της απόφασης, μιας και ο Campbell είναι γνωστός για τις «ήπιες» αποφάσεις που εκδίδει.

Όπως και να ‘χει, πρόκειται για μια απόφαση-παρωδία, η οποία ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και δημιουργεί κακό προηγούμενο. Ειδικά σε ένα σπορ, το οποίο κατά το παρελθόν είχε φανεί αμείλικτο σε θέματα τήρησης των μέτρων ασφαλείας από τα πληρώματα.