ΟΑΚΑ: Όταν «ταρακουνήθηκε» για πρώτη φορά το στέγαστρο Καλατράβα (video)


Με αφορμή την κουβέντα που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες για το Ολυμπιακό Στάδιο, θυμόμαστε την πρώτη υπερειδική του Ράλλυ Ακρόπολις που συγκέντρωσε 60.000 θεατές και έμεινε στην ιστορία του WRC.

  • 3/10/2023

Μεγάλη κουβέντα γίνεται τις τελευταίες ημέρες μετά την απόφαση της διοίκησης του ΟΑΚΑ να κλείσει το στάδιο λόγω προβλημάτων που εντοπίστηκαν στην στατικότητα των δύο στεγάστρων «Καλατράβα». 

Προφανώς είναι ένα ζήτημα βαρύνουσας σημασίας που αναδεικνύει τον... πρόχειρο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα θέματα ασφαλείας στη χώρα μας, αφού όλους τους προηγούμενους μήνες το ΟΑΚΑ φιλοξενούσε events που συγκέντρωναν χιλιάδες θεατών, ενώ σχεδόν έναν χρόνο πριν είχε γίνει ξανά η υπερειδική του Ράλλυ Ακρόπολις.

Με αυτή την αφορμή γυρίζουμε τον χρόνο πίσω στο 2005 όταν τα στέγαστρα που σχεδίασε ο διάσημος Ισπανός αρχιτέκτονας Σαντιάγο Καλατράβα ήταν ακόμα... φρέσκα. Εκείνη τη χρονιά οι διοργανωτές του Ράλλυ Ακρόπολις έστησαν ένα μοναδικό show που έμεινε στην ιστορία, όχι μόνο του εθνικού μας αγώνα, αλλά γενικότερα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ. 

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι συχνά πυκνά, ακόμα και μετά από τόσα χρόνια, οι διοργανωτές του WRC ψάχνουν στο αρχείο του υλικό από εκείνο το αξέχαστο απόγευμα και το δημοσιεύουν στους λογαριασμούς τους στα social media.

Βλέπετε ήταν η πρώτη φορά που σε ένα Αθλητικό Κέντρο «μαντρώθηκαν» τα θηρία του WRC, ξεσηκώνοντας χιλιάδες θεατές που έσπευσαν να δουν από κοντά το μοναδικό θέαμα. Ήταν έναν χρόνο μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, σε μία Ελλάδα διαφορετική από αυτή που υφίσταται σήμερα.

Απολαύστε τις στιγμές από την πρώτη επίσκεψη του Ακρόπολις στο ΟΑΚΑ, πριν 18 χρόνια, στο βίντεο που ακολουθεί...