Ράλι Εσθονίας - 2η Μέρα (πρωί): Rovanpera πρώτος και πίσω το χάος!


Ο Kalle Rovanpera ολοκλήρωσε το πρωινό σκέλος της δεύτερης μέρας του Ράλι Εσθονίας στην πρωτοπορία, με τη Hyundai να ταλαιπωρείται και πάλι από προβλήματα και εγκαταλείψεις.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 16/7/2021

Το Ράλι Εσθονίας άρχισε για τα καλά σήμερα, με τις πρώτες τέσσερις ειδικές διαδρομές του πρωινού loop να επιφυλάσουν πολλές εκπλήξεις και απρόοπτα.

Ο Kalle Rovanpera διατήρησε την πρώτη θέση που είχε εξασφαλίσει από την υπερειδική της Πέμπτης.

Δεύτερος, για 7 δευτερόλεπτα, είναι ο Craig Breen, που οδήγησε εξαιρετικά καθ'όλη τη διάρκεια του πρωινού, και είναι προς ώρας το ταχύτερο i20 Coupe WRC.

Στη μάχη της πρωτιάς θα μπορούσε να βρίσκεται κι ο Ott Tanak, κι ενδεχομένως κι ο Thierry Neuville, που όμως είχαν τρομερά κακό ξεκίνημα στο ράλι.

Ο Εσθονός, που στόχευε σε ένα δυνατό αποτέλεσμα στον αγώνα της πατρίδας του, είχε κλατάρισμα στην SS3, που τον άφησε 7ο στη γενική κατάταξη. Στην αμέσως επόμενη ειδική διαδρομή, είχε έξοδο στα χωράφια στο πλάι του δρόμου, και με την επιστροφή του στην αγωνιστική γραμμή, κινήθηκε αργά και σύντομα εγκατάλειψε από τον αγώνα, αφού σε εκείνο το σημείο έπαθε διπλό κλατάρισμα, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος αργότερα.

Στην περίπτωση του Βέλγου teammate του, το κλατάρισμα που υπέστη στην SS4 τον άφησε 5ο γενικής κατάταξης με το τέλος της, και 4ος στο τέλος του πρωινού σκέλους.

Το σκληρό πρόσωπο του εσθονικού ράλι είδε κι ο Gus Greensmith, ο οποίος έγινε ο δεύτερος από τα WRC που οδηγήθηκε σε εγκατάλειψη, κι αυτός με μηχανικό πρόβλημα.

Και πριν την αρχή της 5ης και τελευταίας ειδικής διαδρομής, κι ο Takamoto Katsuta βρέθηκε εκτός συνέχειας, καθώς ο συνοδηγός του Dan Barritt είχε πόνους στην πλάτη που τον έθεσαν εκτός συνέχειας.

Από την Toyota, τα πράγματα πήγαν καλά και για τον Sebastien Ogier, ο οποίος αναρριχήθηκε 3ος με τις εγκαταλείψεις και τα προβλήματα των υπολοίπων. Ο Elfyn Evans έχασε χρόνο στην SS3 και έπεσε πίσω από τον Neuville.

Το δεύτερο loop ξεκινά στις 15:34 Ελλάδας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: