Ράλι Εσθονίας - 3η Μέρα (πρωί): Ιπτάμενος Rovanpera!


O Kalle Rovanpera συνεχίζει να ηγείται του Ράλι Εσθονίας, ανοίγοντας συνεχώς τη διαφορά από τον Craig Breen. 

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 17/7/2021

Το ξεκίνημα της τρίτης μέρας του Ράλι Εσθονίας βρήκε τον Kalle Rovanpera σε τρομερή κατάσταση. Ο Φινλανδός της Toyota πήρε την πρώτη θέση στην πρώτη ε.δ. με διαφορά 10 δευτερολέπτων, και μετά διαχειρίστηκε και άνοιξε ελαφρώς τη διαφορά του από τους διώκτες του, και συγκεκριμένα από τον Craig Breen.

Ο Ιρλανδός, που ανέφερε μεταξύ άλλων πως θα ήταν ταχύτερος αν έκανε πλήρη σεζόν με τη Hyundai, ήταν ο ταχύτερος με i20 Coupe WRC, αλλά με διαφορά 35,7 δευτερόλεπτα.

Τρίτος ο teammate του για την περίσταση, Thierry Neuville, που συνέχιζε να κρατά πίσω του τον Sebastien Ogier. Η διαφορά τους είχε συρρικνωθεί στα 4,5 δευτερόλεπτα, και η μάχη για την τελευταία θέση του βάθρου μαινόταν για τα καλά.

Τέταρτος ήταν ο Elfyn Evans, που το πρωί είχε ως στόχο να κλείσει τη διαφορά από τον ομόσταβλό του, δίχως όμως επιτυχία, αφού ο Γάλλος κατάφερε να διευρύνει και τη διαφορά του από τον Ουαλό, στα 23,2 δευτερόλεπτα.

Ο Teemu Suninen συνέχισε μπροστά από τον Pierre-Louis Loubet, με τους δυο τους να χωρίζονται με διαφορά 43,3 δευτερολέπτων.

Ο Ott Tanak επέστρεψε με τη διαδικασία του SuperRally. Ο Εσθονός πήρε θέση εκκίνησης ανάμεσα στους Neuville και Ogier, και ήταν πολύ γρήγορος, κερδίζοντας τις τρεις από τις τέσσερις ειδικές του πρωινού.

Το απογευματινό σκέλος ξεκινά στις 15:06 Ελλάδας.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά την SS13: