Ράλι Εσθονίας - 4η Μέρα: Νεότερος νικητής στην ιστορία ο Kalle Rovanpera!


Ο Kalle Rovanpera πανηγύρισε την πρώτη νίκη της καριέρας του στο WRC, και έσπασε το ρεκόρ του Jari-Matti Latvala για τον νεότερο νικητή στη μεγάλη κατηγορία!

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 18/7/2021

Ήταν μία ημέρα προσεκτικής οδήγησης και υπομονής για τους πρωτοπόρους η τέταρτη στο Ράλι Εσθονίας.

Πιο πολύ από όλους, ο Kalle Rovanpera ήταν αυτός που ήθελε να φτάσει στη γραμμή του τερματισμού με το λιγότερο δυνατό ρίσκο.

Όπερ κι εγένετο, με τον Φινλανδό της Toyota να γίνεται ο νεότερος νικητής στην ιστορία του WRC, σε ηλικία 20 ετών, 9 μηνών και 17 ημέρων, σπάζοντας το ρεκόρ του νυν διευθυντή του, Jari-Matti Latvala.

Ο Craig Breen έμεινε δεύτερος ως το φινάλε, με τον Ιρλανδό να ολοκληρώνει ιδανικά την πρώτη του επαφή με το i20 Coupe WRC στον θεσμό μετά από 5 μήνες.

Το βάθρο έκλεισε ο Thierry Neuville. Ο Βέλγος βρέθηκε μόλις 10 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Sebastien Ogier πριν την PowerStage, μετά από ποινή που έλαβε γιατί άργησε να ξεκινήσει την SS22 κατά ένα λεπτό, αλλά δεν έχασε την ψυχραιμία του και πήρε την τρίτη θέση.

Ο Γάλλος πρωταθλητής περιορίστηκε στην 4η, μπροστά από τον teammate του, Elfyn Evans.

O Teemu Suninen έχασε αρκετό χρόνο με το λάθος που έκανε στην PowerStage, αλλά ήταν τέτοια η διαφορά από τον έκτο Pierre-Louis Loubet που δεν απειλήθηκε στο τέλος.

Στην PS, ο Ott Tanak έδωσε ό,τι είχε και πήρε την πρώτη θέση και τους 5 βαθμούς που αυτή δίνει, που είναι κι οι μοναδικοί με τους οποίους θα φύγει από το ράλι της πατρίδας του.

Επόμενος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, το Ράλι Ypes στις 13-15 Αυγούστου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της PowerStage:

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα: