Ράλι Φινλανδίας: Τρομακτικό ατύχημα για τον δακρυσμένο Solberg (photos-video)


Έχασε τον έλεγχο του Hyundai i20 N, το οποίο χτύπησε σε δέντρο και βράχο!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - VIDEO: DIRTFISH
  • 5/8/2022

Οι κακοτυχίες του Oliver Solberg στην παρθενική του σεζόν στο WRCσυνεχίστηκαν και στο Ράλι Φινλανδίας. Ο Σουηδός οδηγός της Hyundai είχε ένα σφοδρό ατύχημα στην 1η ειδική της Παρασκευής (5/8) και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει οριστικά τον αγώνα.

Ο γιος του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή, Peter Solberg, στάθηκε τυχερός στην ατυχία του, καθώς τόσο ο ίδιος όσο και ο συνοδηγός του, Elliott Edmondson, δεν τραυματίστηκαν. Ωστόσο το i20 N του υπέστη σοβαρές ζημιές στο roll cage και μετά από επιθεώρηση της FIA, η ομάδα αποφάσισε να αποσύρει τη συμμετοχή του από τη συνέχεια του αγώνα για λόγους ασφαλείας.

Έχοντας τερματίσει στην 7η θέση στην χθεσινοβραδινή (4/8) ειδική στους δρόμους της Harju, πρόλαβε να οδηγήσει μόλις 300 μέτρα στην πρώτη ειδική της Παρασκευής (5/8) μέσα στο δάσος (Laukaa). Στην πρώτη αριστερή στροφή, «έχασε» το πίσω μέρος του αυτοκινήτου του, χτύπησε σε δέντρο αλλά και μετά σε βράχο, με αποτέλεσμα το i20 N να ανατραπεί και να καταστραφεί, σχεδόν, ολοσχερώς.

«Το πίσω μέρος του αυτοκινήτου έχασε την πρόσφυσή του. Απλώς έχασα τον έλεγχο και ήξερα ότι δεν θα μπορούσα να το επαναφέρω», εξήγησε ο Solberg, συγκρατώντας με δυσκολία τα δάκρυά του και πρόσθεσε: «Είδα το δέντρο και όταν χτύπησα πάνω του σκέφτηκα ότι απλά θα έκανα τετ-α-κε, αλλά δυστυχώς το αυτοκίνητο ανετράπη. Δεν ξέρω αν ήταν ατυχία ή ηλιθιότητα ή ο,τιδήποτε άλλο. Δεν ξέρω, αλλά είναι δύσκολο».

Αυτό είναι το δεύτερο ατύχημά του φέτος, καθώς είχε προηγηθεί ανάλογο λάθος και στην Κροατία, ενώ όλη τη χρονιά αντιμετώπισε και αρκετά μηχανικά προβλήματα. «Εντάξει στην Κροατία και εδώ ήταν ατυχήματα, αλλά και στις δύο περιπτώσεις το πίσω μέρος ΄ξεκόλλησε', οπότε είναι πολύ δύσκολο να καταλάβω γιατί συμβαίνουν αυτά τα πράγματα σε εμένα. Συγνώμη...», κατάφερε να ψελλίσει πριν ξεσπάσει σε κλάματα.

«Θέλω να είμαι όσο το δυνατόν πιο γρήγορος, αλλά ταυτόχρονα γνωρίζω ότι πρέπει να τερματίζω και στους αγώνες. Όμως το αυτοκίνητο είναι πολύ δύσκολο να οδηγηθεί. Δεν βρίσκουμε εύκολα τη σωστή ισορροπία στο στήσιμό του και γι’ αυτό συμβαίνουν ατυχήματα όπως το σημερινό ή εκείνο στην Κροατία», παραδέχθηκε απογοητευμένος.

Δείτε το video του «DirtFish» με το ατύχημα και τις δηλώσεις που ακολούθησαν: