Ράλι Μόντε Κάρλο - 3η Μέρα (πρωί): Πρωτιά Ogier, οπισθοχώρηση Loeb


Ο Sebastien Ogier πέρασε στην πρωτοπορία του Ράλι Μόντε Κάρλο κατά το πρωινό σκέλος του Σαββάτου, με τον Loeb να μένει 2ος για μόλις 5 δευτερόλεπτα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 22/1/2022

Ήταν ένα ιδιαίτερο πρωινό σκέλος αυτό της τρίτης μέρας στο Ράλι Μόντε Κάρλο.

Μπορεί να είναι με διαφορά το πιο στεγνό των τελευταίων ετών, όμως στην κορυφή της SS11, με το χιόνι και τον πάγο να μην έχουν λιώσει ακόμα, όλοι οι οδηγοί δυσκολεύτηκαν, κι εκεί ήταν που έγιναν οι μεγαλύτερες ανατροπές.

Από πριν είχε περάσει πρώτος στην κατάταξη ο Sebastien Ogier, ο οποίος έχει φτάσει το προβάδισμα του στα 5,4 δευτερόλεπτα, τα οποία βρήκε στην τελευταία Ε.Δ. του loop.

Αυτός που σίγουρα ήταν ο μεγαλύτερος χαμένος σε εκείνη τη διαδρομή ήταν ο Elfyn Evans, που είχε έξοδο, ακινητοποιώντας το GR Yaris Rally1 σε επικίνδυνο σημείο, καθώς αν ρόλαρε προς τα πίσω να έπεφτε πάνω στη διαδρομή. Ο Ουαλός έχασε τη θέση του στο βάθρο, κι εξαιτίας του η SS11 διεκόπη μετά το πέρασμα και του Loeb.

Ως εκ τούτου, ο Craig Breen πέρασε στην τρίτη θέση, κάνοντας το 2-3 για την M-Sport με τα Puma Rally1.

O Thierry Neuville συνέχισε να κινείται σε κατώτερο του ιδανικού ρυθμού, παραπονούμενος για μηχανικό πρόβλημα στο i20 N Rally1 που τον περιορίζει.

Σαφώς βελτιωμένος και με μεγαλύτερη ταχύτητα και σιγουριά στο αυτοκίνητο εμφανίστηκε ο Kalle Rovanpera, κερδίζοντας χρόνο, μετά τις αλλαγές που έγιναν στο GR Yaris Rally1 κατά το βραδινό service. 

Ο Takamoto Katsuta είχε ένα σχετικά δύσκολο loop, με μικρολαθάκια και έκανε λάθος στην SS10, που του στέρησε χρόνο, καθώς είχε stall και χρειάστηκε χρόνο για να ξαναβάλει το αυτοκίνητα μπροστά.

Ο Ott Tanak είχε μία δύσκολη μέρα εξ αρχής, με κλατάρισμα στην SS9 και επαφή με το... βουνό στην SS11, στο πολύ δύσκολο σημείο στην κορυφή της ειδικής κι, εκεί όπου το χιόνι κι ο πάγος αποτέλεσαν πρόκληση για όλα τα πληρώματα.

Ο Oliver Solberg έπαθε αυτό που δεν έπρεπε, στο πρώτο του ράλι με το νέο αυτοκίνητο και στο πρώτο της πιο γεμάτης σεζόν που θα κάνει στη μέχρι τώρα καριέρα του, καθώς είχε έξοδο σε μία αριστερή στροφή στην SS9, χωρίς όμως να εγκαταλείψει. Ευτυχώς τόσο ο ίδιος, όσο κι ο συνοδηγός του είναι καλά στην υγεία τους.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον πρώτο
1Sebastien Ogier1:55:59.1
2Sebastien Loeb5.4
3Craig Breen1:07.5
4Thierry Neuville1:53.8
5Kalle Rovanpera2:09.4
6Takamoto Katsuta2:16.2
7Ott Tanak3:05.2
8Oliver Solberg40:14.7