Ράλι Σαφάρι: Αποδεκατίστηκε η Toyota, πέρασε πρώτος ο Katsuta!


Σε ένα άκρως επεισοδιακό πρωινό στην Κένυα, τρία πληρώματα της Toyota εγκατέλειψαν, με αποτέλεσμα τα ηνία του αγώνα να πάρει ο Takamoto Katsuta.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤ.: TGR WRT/MCKLEIN
  • 14/3/2026

Το πρωινό σκέλος της τρίτης μέρας του Ράλι Σαφάρι στην Κένυα επιφύλασσε εκπλήξεις. Πρώτα ο Sami Pajari και μετά οι Elfyn Evans και Oliver Solberg αντιμετώπισαν προβλήματα και κλαταρίσματα λόγω των δυσμενών συνθηκών, καθώς η βροχή είχε πέσει καταρρακτωδώς και είχε κάνει τον δρόμο δύσβατο, γεμάτο λάσπη και στάσιμα νερά.

Ο Evans είχε ήδη σπασμένη πίσω δεξιά ανάρτηση κι έμοιαζε δύσκολο να επιστρέψει στο ράλι σήμερα, όμως οι άλλοι δύο οδηγοί είχαν ελπίδες για το απογευματινό σκέλος. Παρόλα αυτά, στην απλή διαδρομή από την τελευταία ΕΔ του πρωινού, την Sleeping Warrior 1, εγκατέλειψε και ο Solberg, αλλά και ο Sebastien Ogier, με πρόβλημα στον εναλλάκτη.

«Η τελευταία ειδική διαδρομή ήταν αρκετά λασπωμένη και δύσκολη, και η λάσπη μπήκε στο χώρο του κινητήρα και προκάλεσε βλάβη στους εναλλάκτες ρεύματος και των δύο», αποκάλυψε ο αναπληρωτής διευθυντής της ομάδας, Juha Kankkunen. «Ο Oliver έχει επίσης ένα μικρό, ας πούμε, πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ για τον Elfyn γνωρίζουμε ήδη την κατάσταση, οπότε δεν ήταν και η καλύτερη πρωινή διαδρομή.

Θέλω να πω, έχω πάει στην Κένυα τόσες πολλές φορές που δεν με εκπλήσσει όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Οι συνθήκες ήταν πραγματικά δύσκολες και τα αυτοκίνητα θα έπρεπε να είναι κατασκευασμένα για αυτό. Αλλά σε αυτές τις συνθήκες, η λάσπη μπορεί να μπει παντού.

Το νερό δεν είναι τόσο κακό, αλλά η σκληρή λάσπη κολλάει παντού και αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Μπήκε στον εναλλάκτη και έσπασε την τροχαλία, ας πούμε, και όλα κολλάνε.»

Ως εκ τούτου, ο Takamoto Katsuta ηγείται πλέον του αγώνα, μπροστά από τους Thierry Neuville και Adrien Fourmaux που έχουν προαχθεί στις θέσεις του βάθρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δήμαρχος Λαμιέων: «Δεν θα κλάψουμε για το Ράλλυ Ακρόπολις» (video)

Επιστρέφει η Celica ως αγωνιστικό στο WRC; Τι απαντούν οι άνθρωποι της Toyota

GP Κίνας: Στη Σαγκάη για sprint - Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του τριημέρου